Βρέθηκαν εξωγήινα βακτήρια σε Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Αστροναύτες συλλέγουν συχνά δείγματα από το περίβλημα του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, τα οποία αναλύονται αργότερα από τους ειδικούς πίσω στη Γη. Αυτό το κάνουν για να κατανοήσουν καλύτερα πώς δουλεύει ο Σταθμός και πώς ανταποκρίνεται στις αφιλόξενες συνθήκες του Διαστήματος.

Κι ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρος ο τόπος προέλευσης των βακτηρίων, ο Ρώσος κοσμοναύτης Anton Shkaplerov εμφανίζεται πεπεισμένος πως είναι δείγματα εξωγήινης ζωής!

«Βακτήρια που δεν ήταν εκεί κατά την εκτόξευση της κάψουλας του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού εντοπίστηκαν στα επιχρίσματα», εξήγησε ο κοσμοναύτης

στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, «ταξίδεψαν λοιπόν από κάπου στο Διάστημα και εγκαταστάθηκαν στο εξωτερικό της ατράκτου».

Παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο μέλλει να αποδειχθεί όταν σταλούν τα δείγματα στη Γη, ο κοσμοναύτης υπέδειξε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος». Εμφανίζεται μάλιστα σίγουρος για την ανακάλυψή του, λέγοντας πως έχει εξετάσει συχνά γήινα βακτήρια που μεταφέρονται στο Σύμπαν με τις διάφορες αποστολές και δεν μοιάζουν καθόλου.

Θα πρέπει να περιμένουμε όμως τις περαιτέρω αναλύσεις για να δούμε αν είμαστε μόνοι ή όχι…

Keywords
Τυχαία Θέματα