Βίτσας: Για την Ελλάδα δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες"


«Παρακολουθούμε με περίσκεψη μια αναβάθμιση της τακτικής από την πλευρά της γείτονος χώρας και αναπροσαρμόζουμε σε σχέση με αυτό και τις δικές μας δυνάμεις αποτροπής», επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας τη στάση της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

Κατέστησε δε σαφές ότι «το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι σε όλες τις διαδικασίες παραβιάσεων εμείς θα προσγειωνόμαστε τελευταίοι και εμείς θα ελλιμενιζόμαστε τελευταίοι». «Για την Ελλάδα

υπάρχει το διεθνές Δίκαιο και οι διεθνείς συνθήκες και δεν υπάρχουν "γκρίζες ζώνες"», ξεκαθάρισε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ψήφισης νέων μέτρων στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την τρίτη διαπραγμάτευση, ο κ. Βίτσας παρατήρησε ότι «τα μέτρα που έχουν παρθεί είναι αρκετά και σε ορισμένες περιπτώσεις υπεραρκετά», προσθέτοντας ότι στην κυβέρνηση «πάντα έχουμε στο μυαλό μας, ότι μπορούν να τεθούν και νέα θέματα στο τραπέζι και θέματα που έχουν να κάνουν με προβλέψεις πιθανές ή απίθανες» και τόνισε: «Ο κεντρικός στόχος είναι η θετική υποδοχή από το διεθνές περιβάλλον, την ΕΕ και τις αγορές η βελτίωση του οικονομικού κλίματος και των οικονομικών δεικτών να περάσουν στην καθημερινότητα διατηρώντας τις δεσμεύσεις μας».

Για την υπόθεση Καμμένου ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «το γεγονός ότι ένας πολιτικός που είναι αρχηγός κόμματος, που είναι υπουργός της κυβέρνησης επιχειρεί να διαλευκανθεί μια υπόθεση χωρίς να πηγαίνει να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη δεν είναι αρκετός λόγος για να στηθεί Εξεταστική Επιτροπή» και σημείωσε: «Μέχρι τώρα δεν έχουμε κανένα αποδεικτικό στοιχείο, έχουμε κάποιους πολιτικούς ισχυρισμούς από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και κάποια επιθετική συμπεριφορά από την πλευρά επιχειρηματικών κύκλων. Δεν έχουμε τίποτα από την πλευρά εκείνων που την διερευνούν που να εμπλέκει προς το παρών πολιτικά πρόσωπα. Όταν θα φθάσουμε σε αυτό και αν θα φθάσουμε σε αυτό, που εγώ θεωρώ ότι δεν θα φθάσουμε, ελάτε να το συζητήσουμε».

Τέλος χαρακτήρισε σωστή τη απόφαση του κ. Κοντονή να μη συμμετάσχει η Ελλάδα στο Συνέδριο για τα "εγκλήματα του κομμουνισμού".

«Το να προσπαθείς να αποδείξεις ότι ο ναζισμός και ο κομμουνισμός μέσα από ένα σχήμα είναι ταυτόσημα μέσα στην πράξη, αυτό είναι όχι απλώς αναθεώρηση αλλά αντιστροφή της ιστορίας. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δεχθώ ότι μπορεί να συγκριθεί οτιδήποτε με τον ναζισμό. Ο ναζισμός θεωρεί όλους τους άλλους μη ανθρώπους ή υπανθρώπους, διεξάγει πόλεμο ενάντια στην ανθρωπότητα, υπογράμμισε ο κ. Βίτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα