Τζουζέπε Οταβιάνι: Ο αιωνόβιος πρωταθλητής στίβου (vid)


O Ιταλός Τζουζέπε Οταβιάνι, βρέθηκε στη Μαδρίτη για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου Βετεράνων. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται το Σάββατο και ο Τζουζέπε Οταβιάνι είναι ο μόνος από τους 3.844 εγγεγραμμένους, που έχει ηλικία άνω των 100 ετών. Έτσι, χρειάσθηκε να κάνει απλά ένα έγκυρο άλμα σε κάθε άθλημα που συμμετείχε για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, επειδή δεν υπήρχαν ανταγωνιστές στην κατηγορία του.

Στα 101 του πια συμμετέχει σε μήκος, σφαιροβολία και

τριπλούν.

''Άρχισα με τον αθλητισμό όταν ήμουν συνταξιούχος. Για εμένα ο αθλητισμός είναι η ζωή, είναι η φιλία, είναι ένα χαμόγελο, είναι το παν'', είπε ο Οταβιάνι μετά την παραλαβή στην Μαδρίτη του τρίτου χρυσού μεταλλίου, που κατέκτησε με επίδοση 2.18μ στο άλμα εις τριπλούν.

Ο Πάολο, 55 ετών, ο οποίος είναι, γιος, προπονητής, μεταφραστής και φίλος του, δηλώνει:

''Είμαι πολύ υπερήφανος για αυτόν και είμαι πολύ ενθουσιασμένος για τα επιτεύγματά του''.

''Όταν μιλάω σε σχολεία ή Πανεπιστήμια, δεν εξηγώ πώς κάνω αυτό ή εκείνο το άθλημα, αλλά προσπαθώ να αφήσω ένα μήνυμα. Το μήνυμα είναι πως εάν προσπαθήσεις μπορείς να πετύχεις. Για εμένα το σημαντικό δεν είναι το μετάλλιο ή οι κολακείες, αλλά να μεταδώσω τη χαρά και την ιδέα ότι ο αθλητισμός είναι ζωή'', καταλήγει ο Οταβιάνι, που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο τριπλούν στην κατηγορία άνω των 100 ετών με 3.27μ που έκανε πέρυσι στην Ανκόνα (Ιταλία). Την περασμένη Δευτέρα πήρε το πρώτο μετάλλιο του στο Ευρωπαϊκό με άλμα 85 εκατοστών στο μήκος και την επόμενη ημέρα, κρέμασε το δεύτερο χρυσό μετάλλιο ρίχνοντας σφαίρα τριών κιλών στα 3,31 μ.

Δείτε το βίντεο από παλαιότερο αγώνα του Τζουζέπε Οταβιάνι:

Keywords
Τυχαία Θέματα