Τσίπρας: Ο πολιτισμός δεν μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια


Το Ίδρυμα Νιάρχος ήρθε να προσφέρει σε μια εποχή που άλλοι ήρθαν για να πάρουν όχι για να δώσουν. Και οι Έλληνες πολίτες εκτιμούν βαθύτατα αυτή την κίνηση, ανέφερε στην ομιλία του κατά την τελετή παράδοσης του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Νιάρχος στο Δημόσιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

"Ο πολιτισμός δεν μπορεί να θεωρείται πολυτέλεια είναι πραγματική ανάγκη αν θέλουμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα και την ελπίδα σε ένα καλύτερο κόσμο", τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το

Ίδρυμα Νιάρχος είναι υπερτοπικός πόλος έλξης μοναδικός συνδυασμός του δημόσιου χώρου με τα δρώμενα του πολιτισμού. Πρόκειται για ένα έργο για τους πολλούς και όχι για την ελίτ, ένα έργο για όλους και όχι για τον καθένα ξεχωριστά. Έχει κερδίσει την αναγνώριση και την αγάπη του κόσμου από την αρχή της λειτουργίας του, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Όπως επεσήμανε, η Εθνική Λυρική Σκηνή έρχεται στο καινούργιο της σπίτι φέρνοντας μια εξαιρετική προίκα. Αν η οικονομική αξία του έργου είναι σημαντική, η πολιτιστική του αξία είναι ακόμη μεγαλύτερη, προσέθεσε .

Keywords
Τυχαία Θέματα