Τραμπ: Ξεκίνησε το ταξίδι του σε πέντε χώρες της Ασίας


Το ταξίδι του Τραμπ στην Ασία θα έχει διάρκεια 11 ημέρες και θα είναι το μεγαλύτερο που έχει πραγματοποιηθεί από Αμερικανό Πρόεδρο τα τελευταία 25 χρόνια. Σκοπός του ταξιδιού του Ντόναλντ Τραμπ είναι να ασκήσει πιέσεις στη Βόρεια Κορέα και να αποφευχθεί ενδεχόμενη πυρηνική κρίση.

Η περιοδεία του Τραμπ περιλαμβάνει στάσεις στην Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα,

την Κίνα, το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες και θα ολοκληρωθεί στις 14 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με το Reuters, η τελευταία φορά που Αμερικανός πρόεδρος ταξίδεψε στην Ασία για τόσο μεγάλο διάστημα ήταν στα τέλη του 1991 και τις αρχές του 1992, όταν ο πρόεδρος Μπους αρρώστησε κατά τη διάρκεια δείπνου στην Ιαπωνία.

Ο Τραμπ θα αναχώρησε αρχικά για τη Χαβάη, για να πραγματοποιήσει σύντομη στάση στις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις στον Ειρηνικό και να επισκεφθεί το Περλ Χάρμπορ.

Στη συνέχεια θα μεταβεί σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα και μετά στην Κίνα. Ακολούθως θα συμμετάσχει στη σύνοδο Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας- Ειρηνικού στο Βιετνάμ, θα επισκεφθεί και το Ανόι και θα ολοκληρώσει το ταξίδι του στη σύνοδο των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στη Μανίλα των Φιλιππίνων.

Keywords
Τυχαία Θέματα