Τουρκία: Νέα εντάλματα σύλληψης για 25 στρατιωτικούς - Αναζητούνται και στην κατεχόμενη Κύπρο


Οι κατηγορίες που βαραίνουν τους στρατιωτικούς στην Τουρκία είναι μεταξύ άλλων συμμετοχή και συνεργασία με τη «μυστική στρατιωτική δομή» του δικτύου του Φετουλάχ Γκιουλέν που έχει την έδρα του στις ΗΠΑ.

Οι στρατιωτικοί, εν ενεργεία και διαφόρων βαθμών, αναζητούνται σε 13 επαρχίες και στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, σύμφωνα με πηγές.

Μέχρι

σήμερα περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι έχουν φυλακιστεί στην Τουρκία εν αναμονή της δίκης τους για σχέσεις με τον Γκιουλέν. Εκατόν πενήντα χιλιάδες έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα από τις ένοπλες δυνάμεις, τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Οργανώσεις για τα δικαιώματα και μερικοί δυτικοί σύμμαχοι της Τουρκίας έχουν εκφράσει ανησυχία για την καταστολή, φοβούμενοι ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως πρόσχημα το πραξικόπημα για να καταστείλει τους διαφωνούντες.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως μόνο ένας τέτοιος διωγμός μπορεί να εξουδετερώσει την απειλή που αντιπροσωπεύει το δίκτυο του Γκιουλέν, για το οποίο υποστηρίζει πως έχει διεισδύσει βαθιά σε θεσμούς όπως οι ένοπλες δυνάμεις, τα σχολεία και τα δικαστήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα