Το όνειρο του Πέλκα για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ


Για τον Δημήτρη Πέλκα, φαντάζει αρκετά δύσκολο το γεγονός του αποχωρισμού με το υπάρχον γήπεδο της Τούμπας, το οποίο έχει ουσιαστικά συνοδεύσει το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας του ΠΑΟΚ.

Ωστόσο, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής του ''δικεφάλου'' αποκάλυψε ότι ανυπομονεί να δει ολοκληρωμένα τα έργα για το νέο γήπεδο του συλλόγου, τονίζοντας ότι η επιθυμία του θα ήταν να αγωνίζεται σε ένα γήπεδο με προδιαγραφές που ομοιάζουν με την περίπτωση της Ντόρτμουντ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέλκα:

Για

την εικόνα της ομάδας: ''Παρουσιάζουμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Άλλο εντός και άλλο εκτός έδρας. Πρέπει να μάθουμε να κερδίζουμε εκτός έδρας ακόμη κι αν δεν παίζουμε καλά κι αυτό είναι δική μας ευθύνη, των παικτών''.

Για την αδυναμία στα εκτός έδρας ματς: ''Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ομάδα. Φταίει η έλλειψη χημείας, ότι έχουν έρθει πολλοί νέοι παίκτες και προσπαθούμε να «δεθούμε» μεταξύ μας και να καταλάβουμε πλήρως τη φιλοσοφία του κόουτς. Σίγουρα έπαιξε ρόλο και η αλλαγή προπονητή. Είναι διαφορετικό να δουλεύεις από τις αρχές Ιουλίου με τον ίδιο άνθρωπο. Το παρήγορο είναι ότι και οι αντίπαλοί μας έχασαν βαθμούς. Το ζητούμενο όμως είναι τι θα κάνουμε εμείς από εδώ και πέρα. Πώς θα κερδίζουμε όλα τα ματς''.

Για το αν υπάρχει κάποια αλλαγή στο πρωτάθλημα: ''Ως τώρα βλέπουμε ότι έχουν απώλειες και άλλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός που μέχρι πέρσι δεν είχε στραβοπατήματα. Ο κόσμος κουράστηκε από τον Οκτώβριο, Νοέμβριο να γνωρίζει ποιος είναι ο πρωταθλητής και μετά να ενδιαφέρεται μόνο για το ποιος θα τερματίσει δεύτερος ή τρίτος. Νομίζω ότι ο ανταγωνισμός που δημιουργείται θα φέρει και τον κόσμο στο γήπεδο''.

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: ''Θέλουμε να βλέπουμε ξεχωριστά και να επικεντρωνόμαστε σε κάθε επόμενο ματς. Το έχουμε συζητήσει πολύ μέσα στην ομάδα και καταλήξαμε ότι αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για να μη δημιουργείται επιπλέον πίεση. Ετσι θα δούμε και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στο οποίο θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να κερδίσουμε. Ειδικά γι’ αυτό το παιχνίδι, θέλω να πω ότι το κλειδί θα είναι το πάθος. Όποιος δείξει μέσα στο γήπεδο ότι το θέλει παραπάνω, θα κερδίσει''.

Για τους στόχους του με τον ΠΑΟΚ: ''Θέλω να βοηθάω την ομάδα να δημιουργεί, να σκοράρει και να κερδίζει και εγώ να βελτιώνομαι. Θέλω να είμαι πραγματικός ηγέτης μέσα στο γήπεδο, όχι μόνο να φοράω το περιβραχιόνιο. Και τα γκολ είναι σημαντικά, αλλά αυτό που μετρά περισσότερο είναι η ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα. Έτσι στο τέλος θα πάρει αξία και η δική μας προσπάθεια. Το μυαλό μου είναι στο πρωτάθλημα, από μικρό παιδί το ονειρευόμουν, όπως και το Κύπελλο που πήραμε πέρσι. Εννοείται πως δεν παύω να σκέφτομαι τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης. Αλλά εκεί μπορώ να φτάσω μόνο μέσω του ΠΑΟΚ, όπως έκανε ο Μακ ή ο Ροντρίγκες. Παίζει σημαντικό ρόλο να παίζεις στο Europa και στο Champions League, κυρίως σ’ αυτό. Αν καταφέρουμε να παίξουμε εκεί, αλλάζουμε το στάτους, τη χρηματιστηριακή τιμή μας, θα μας βλέπουν περισσότερα μάτια''.

Για την προσφορά του Σαββίδη στον ΠΑΟΚ: ''Από τότε που ανέλαβε ο Σαββίδης είναι συνεπέστατος στις υποχρεώσεις του προς όλους και εμείς οι παίκτες είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό που συμβαίνει. Επειδή είχα ζήσει και την προ Σαββίδη εποχή, ειλικρινά δεν ξέρω πού θα ήταν αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ αν δεν εμφανιζόταν''.
.
Για το νέο γήπεδο: ''Όλοι θέλουμε ένα γήπεδο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, να ντρέπεσαι να μπεις μέσα. Είναι αλήθεια όμως ότι υπάρχει ένα συναισθηματικά δέσιμο με το υπάρχον. Είναι δύσκολο να το αποχωριστούμε. Θα μου άρεσε ένα γήπεδο ‘όπως της Ντόρτμουντ, ειδικά το πώς είναι φτιαγμένες οι κερκίδες του, πολύ κοντά στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που ίσως δεν είναι καλό για εμάς τους παίκτες (γέλια). Εμένα μου αρέσουν τα καθαρά ποδοσφαιρικά γήπεδα. Είναι πολύ βασικό θέμα η ακουστική του νέου γηπέδου, από τη στιγμή που θα είναι όλο κλειστό''.

Για τον παίκτη που θεωρεί καλύτερο στον κόσμο: ''Ο Μέσι. Κανείς δεν είναι σαν κι αυτόν και δεν νομίζω να ξαναβγεί τέτοιος ποδοσφαιριστής''.

Keywords
Τυχαία Θέματα