Το ντέρμπι των «αιωνίων» που δεν έληξε ποτέ (vids)


​Ο Παναθηναϊκός ήταν στο -4 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και στο «αιώνιο» ντέρμπι της 25ης αγωνιστικής της σεζόν 2011-2012 είχε την ευκαιρία να πλησιάσει στο -1.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, όμως, καθώς οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 51ο λεπτό με τον Αμπντούν, με το παιχνίδι να διακόπτεται οριστικά στο 82' από τον διαιτητή της αναμέτρησης, Τάσο Κάκο, εξαιτίας των εκτεταμένων επεισοδίων στον στίβο του Ολυμπιακού

Σταδίου ανάμεσα σε οπαδούς του «τριφυλλιού» και δυνάμεις των ΜΑΤ. Με αυτό τον τρόπο, το πρωτάθλημα κατέληξε στον Ολυμπιακό που αύξησε τη διαφορά στο +10 (σ.σ. εξαιτίας και της τιμωρίας που επιβλήθηκε στους γηπεδούχους).

Για την ιστορία... το παιχνίδι ήταν κατώτερο των προσδοκιών, με τους «ερυθρόλευκους» να είναι σαφώς καλύτεροι από τους «πράσινους» και να παίρνουν δίκαια τη νίκη στον αγωνιστικό χώρο. Λίγοι θυμούνται όμως όσα συνέβησαν στο χορτάρι, καθώς τα θλιβερά επεισόδια ήταν, δυστυχώς, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ενός ακόμη ντέρμπι.


Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος (46’ Βύντρα), Σαριέγκι, Μπιάρσμιρ, Σπυρόπουλος, Βιτόλο (56’ Καραγκούνης), Κατσουράνης, Χριστοδουλόπουλος, Σιμάο, Ζέκα (75’ Τοτσέ), Κουίνσι.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Μέγερι, Μοδέστο (75’ Μαρκάνο), Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Χολέμπας, Μανιάτης, Μακούν, Ορμπάιθ, Αμπντούν, Καζίμ-Ρίτσαρντς (62’ Τζεμπούρ), Μιραλάς

Το χρονικό των επεισοδίων

Το πολεμικό κλίμα στην Καλογρέζα επικρατούσε αρκετές ώρες πριν από την έναρξη του ντέρμπι, με τα πρώτα επεισόδια να κάνουν την εμφάνισή τους 1μιση ώρα πριν τη σέντρα.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 6 το απόγευμα οι «πράσινοι» οπαδοί ήρθαν σε σύγκρουση με διμοιρίες των ΜΑΤ που βρισκόντουσαν έξω από τη θύρα των οργανωμένων, με τους αστυνομικούς να κάνουν ρίψεις δακρυγόνων.

Η κατάσταση που επικρατούσε στο ΟΑΚΑ προκάλεσε την καθυστέρηση της άφιξης της αποστολής του Ολυμπιακού, καθώς χρειάστηκε να κλείσουν και οι δύο κατευθύνσεις της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του γηπέδου, για 20 λεπτά.

Και εκεί που η κατάσταση φαινόταν να είχε ηρεμήσει, άνδρες των ΜΑΤ εισήλθαν στη θύρα 1 (σ.σ. θύρα των οργανωμένων του Παναθηναϊκού όσο αγωνιζόταν στο ΟΑΚΑ) όπου προκάλεσαν τεράστια ένταση, με χημικά, κροτίδες, αλλά και την απάντηση των οργανωμένων με καπνογόνα, φωτοβολίδες και ρίψη αντικειμένων.

Το παιχνίδι κατάφερε να ξεκινήσει, μέσα σε όλα αυτά, αλλά τα επεισόδια άρχισαν ξανά με τη λήξη του ημιχρόνου, με απίστευτες συγκρούσεις ανάμεσα σε άνδρες των ΜΑΤ και οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Διμοιρίες των ΜΑΤ μπήκαν ξανά στις εξέδρες, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να περάσει από... χίλια κύματα και να γίνει με μία ώρα καθυστέρηση.

Στο διάστημα αυτό, πολλοί ήταν οι οπαδοί που κατέβηκαν στο ταρτάν του γηπέδου για να προστατευθούν από τα επεισόδια αλλά και για να καταφέρουν να αναπνεύσουν, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα που είχαν ρίξει τα ΜΑΤ.

Το 2ο ημίχρονο μπορεί να ξεκίνησε, τα επεισόδια όμως άρχισαν και πάλι, με τον Τάσο Κάκο να οδηγεί άπαντες στα αποδυτήρια στο 82ο λεπτό και λίγη ώρα αργότερα να διακόπτει οριστικά το παιχνίδι, καθώς είχε προειδοποιήσει ότι αν ξανασυμβεί το παραμικρό θα αναγκαστεί να διακόψει το ντέρμπι.

Δείτε τα videos:

Keywords
Τυχαία Θέματα