Θεσσαλονίκη: Ο Λευκός Πύργος έγινε μοβ τιμώντας την παγκόσμια ημέρα προωρότητας (pic)


Σε μία κίνηση ψυχής, ο πάλαι ποτέ Λευκός Πύργος φωτίστηκε στις αποχρώσεις του μοβ, μία ένδειξη για την παγκόσμια ημέρα προωρότητας, μία ημέρα σταθμός για γονείς και παιδιά.

Παρόντες, δυνατοί και έτοιμοι να διεκδικήσουν το καλύτερο για τους μικρούς γενναίους μαχητές της ζωής, τα πρόωρα μωρά, οι Θεσσαλονικείς τίμησαν την άγνωστη αυτή γιορτή φωτίζοντας το πιο σημαντικό τουριστικό μνημείο της Θεσσαλονίκης.

Η 17η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας.

Μια μέρα για όλα τα παιδάκια του κόσμου που πάλεψαν μέσα σε μια θερμοκοιτίδα για να κρατηθούν στη ζωή.

Η 17η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας, είναι μια σημαντική ημέρα για την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις προκλήσεις και τις συνέπειες των πρόωρων γεννήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρόωρη θεωρείται μια γέννηση πριν τη συμπλήρωση 37 εβδομάδων κύησης. Η πρόωρη γέννηση είναι η μόνη σημαντική αιτία που σχετίζεται με την παιδική θνησιμότητα και νοσηρότητα, τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναπτυσσόμενες χώρες, η οποία όμως συχνά μπορεί να προληφθεί.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προωρότητας ξεκίνησε το 2008 από EFCNI και τις συνεργαζόμενες με αυτό Ευρωπαϊκές οργανώσεις γονέων. Το 2010, για πρώτη φορά η οργάνωση των ΗΠΑ March of Dimes, η Αφρικανική οργάνωση Little Big Souls, το Ίδρυμα της Αυστραλίας Australian National Premmie Foundation και το EFCNI ένωσαν τις δυνάμεις τους σε όλες τις ηπείρους για να γιορτάσουν αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Σήμερα, αμέτρητα άτομα και οργανώσεις σε περισσότερες από 100 χώρες υλοποιούν δραστηριότητες και ειδικές εκδηλώσεις, δηλώνοντας τη δέσμευσή τους για δράση με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση του πρόωρου τοκετού και τη βελτίωση της κατάστασης των πρόωρων μωρών και των οικογενειών τους.

Τα 10 ζευγάρια καλτσάκια στη σειρά, με το 1 από αυτά μικρότερο και μοβ, έχουν γίνει σύμβολα της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας, δηλώνοντας ότι σε ολόκληρο τον κόσμο 1 στα 10 μωρά γεννιέται πρόωρα. Την ίδια μέρα, πολλά μνημεία, κρατικά κτίρια και νοσοκομεία παγκόσμια, φωτίζονται στο μωβ χρώμα, σύμβολο της προωρότητας.

Keywords
Τυχαία Θέματα