Τελευταία εξέλιξη: Πληροφορίες ότι εξαφανίστηκε ο Άσαντ


Ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ, εγκατέλειψε το προεδρικό Μέγαρο και κρύβεται σε ρωσικό καταφύγιο, νοτιοανατολικά της πόλης Λαττάκεια στη Συρία, όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ επικαλούμενος ανεπιβεβαίωτες -μέχρι στιγμής- πληροφορίες.

Μαζί του βρίσκονται Ρώσοι και Ιρανοί στρατιωτικοί. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για χτύπημα μέσα στην ημέρα στο προεδρικό Μέγαρο.

Η βάση αυτή βρίσκεται νοτιοανατολικά της πόλης Λατάκκεια της Συρίας και σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Baghdad Post, που αναπαράγουν πολλά δυτικά ΜΜΕ,

ο πρόεδρος της Συρίας βρίσκεται οχυρωμένος σ’ ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα και κουρτίνες, όπου δεν υπάρχουν άλλοι Σύριοι αξιωματούχοι.

Pictured: #Assad escapes to Khmeimim bunker after threats of #US strike https://t.co/KHbhFBF2WM @realDonaldTrump @POTUS @WhiteHouse @VP @IranArabSpring @peymaneh123 @TonyDuheaume @EllieAzadi @MSadidoost @HeshmatAlavi @wrightr @mdubowitz

— The Baghdad Post (@TheBaghdadPostE) April 12, 2018

Ο Άσαντ εθεάθη να εγκαταλείπει το προεδρικό μέγαρο στη Δαμασκό συνοδευόμενος από ρωσικές στρατιωτικές μονάδες. «Τρομοκράτες της Χεζμπολά εγκατέλειψαν επίσης τις θέσεις τους στην αεροπορική βάση Τίγιας στη Χομς της Συρίας αναμένοντας μια επικείμενη αμερικανική επίθεση», γράφει η Baghdad Post.

Αναλυτές υποστηρίζουν ότι τη διακυβέρνηση έχουν αναλάβει προσωρινά Ρώσοι και Ιρανοί καθώς ο Άσαντ δεν μπορεί να επικοινωνήσει φοβούμενος μήπως αποκαλύψει τη θέση του.

«Στο σταυρόνημα και οι επαύλεις του Άσαντ»

Βρετανικές εφημερίδες αναφέρουν ότι μπορεί να δεχθούν επιθέσεις και τα πολυτελή μέγαρα του Σύριου Προέδρου καθώς οι στρατιωτικοί επιτελείς καταστρώνουν σχέδια για μια επιχείρηση «σοκ και δέους» κατά του Άσαντ.

Πηγή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών δήλωσε στη Mirror ότι οι επιθέσεις αντιποίνων του 2017 κατά του Άσαντ είχαν μικρό αντίκτυπο. «Αυτή τη φορά η αίσθηση είναι ότι μπορεί να χτυπήσεις το στρατό του Άσαντ, αλλά αυτό δεν τον επηρεάζει προσωπικά, άρα πρέπει να δεχθεί ένα πλήγμα κάπου που να τον πονέσει. Είναι πολύ πιθανό να δούμε μια επίθεση μεγαλύτερη και πιο ευρείας κλίμακας αναφορικά με τους στόχους – πιθανώς και σε παλάτια και άλλες κατοικίες. Αν χτυπηθεί κι ο Άσαντ κατά την επίθεση αυτή αυτό δεν θα ανησυχήσει την αμερικανική στρατιωτική ηγεσία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραμπ και Μέι συμφώνησαν κατά του Άσαντ

Επίθεση στη Συρία: Πώς, πού και πότε θα χτυπήσει η Δύση​

Συναγερμός στην Συρία: Βρετανικά υποβρύχια σε απόσταση βολής​

Yπουργός άμυνας των ΗΠΑ: «Είμαι έτοιμος να προτείνω στρατιωτικές επιλογές στον πρόεδρο»

Keywords
Τυχαία Θέματα