Ταϊβάν: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 145 αγνοούμενοι από τον σεισμό (pics)

08:33 7/2/2018 - Πηγή: Pagenews

Επί ποδός βρίσκονται τα σωστικά συνεργεία για την ανεύρεση επιζώντων στα συντρίμμια καθώς, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τουλάχιστον 145 άνθρωποι αγνοούνται μετά τον φονικό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην πόλη Χουάλιεν, στην Ταιβάν.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 225 τραυματίστηκαν εξαιτίας του σεισμού, ο οποίος χτύπησε την παραθαλάσσια πόλη λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Σωστικά συνεργεία επιχειρούν σε πολλά κτήρια που έχουν μετατραπεί σε σωρούς από συντρίμμια, με τις έρευνες

να εστιάζονται σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, το οποίο υπέστη εκτεταμένες ζημιές και στο οποίο εκτιμάται ότι έχουν παγιδευτεί πολλοί από τους αγνοούμενους.

Οι μετασεισμοί θα συνεχιστούν φθάνοντας έως και τους 5,0 βαθμούς τις επόμενες δύο εβδομάδες, προειδοποίησε η κυβέρνηση. Ιάπωνες, Τσέχοι και Κινέζοι είναι ανάμεσα στους τραυματίες.

Ιάπωνες, Τσέχοι και Κινέζοι είναι ανάμεσα στους τραυματίες. Το οδικό δίκτυο υπέστη ζημιές, ενώ περίπου 1.900 κτήρια έμειναν χωρίς ρεύμα και περίπου 40.000 χωρίς νερό.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν μετέβη στη σεισμόπληκτη πόλη σήμερα για να συντονίσει τις σωστικές προσπάθειες και προέτρεψε την κυβέρνησή της «να κινητοποιήσει αμέσως τον "μηχανισμό αντιμετώπισης καταστροφών" και να εργαστεί με τον ταχύτερο δυνατό ρυθμό» για να προσφερθεί αρωγή στους σεισμοπαθείς, ανέφερε ανακοίνωση που έδωσαν στη δημοσιότητα οι υπηρεσίες της.

Η Ταϊβάν βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες και πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Ένας σεισμός 6,1 βαθμών είχε σημειωθεί την Κυριακή σε σχετικά μικρή απόσταση από τη Χουάλιεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα