Σύλληψη μετά το "πάγωμα" της χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό

13:19 8/1/2018 - Πηγή: Pagenews

Το Διοικητικό Εφετείο έκανε δεκτό το αίτημα για προσωρινή αναστολή της διαδικασίας χορήγησης ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό για λόγους δημοσίου συμφέροντος αλλά και για λόγους συμφέροντος του ίδιου του Τούρκου αξιωματικού, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση. Νωρίτερα, είχε γίνει δεκτό το αίτημα της κυβέρνησης για το άσυλο στον Τούρκο αξιωματικό με αποτέλεσμα να αναστέλλεται η απόφασης για τον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου.

Στην απόφαση υπάρχει ο όρος «να απέχει η Διοίκηση από κάθε ενέργεια σκοπούσα στην εξαναγκασμένη

αναχώρηση του Τούρκου από τη χώρα». Αυτό σημαίνει πως η χώρα δεν μπορεί να τον εκδώσει.

Ο Τούρκος αξιωματούχος μετά την εν λόγω απόφαση συνελήφθη και μεταφέρεται στο Τμήμα αλλοδαπών.

Τι υποστήριξε η πλευρά του Δημοσίου στο Εφετείο

Το αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για «πάγωμα» της χορήγησης ασύλου στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου είχε συζητηθεί, απόντος του ιδίου, κεκλεισμένων των θυρών στο Διοικητικό Εφετείο, την περασμένη Παρασκευή.

Η πλευρά του Δημοσίου υποστήριξε ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος επιτάσσουν την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να διαφυλαχθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Τούρκιας, ενώ από την πλευρά των δικηγόρων του Τούρκου αξιωματικού υποστηρίχθηκε ότι η απόφαση της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου είναι πλήρως εμπεριστατωμένη και δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανατροπής της.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση ακύρωσης του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής θα συζητηθεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος χαρακτήρισε εθνική ντροπή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει ένσταση για τη χορήγηση ασύλου στον Τούρκο αξιωματικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα