Στην Πύλο τα οστά του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα


Η τελετή μετακομιδής των οστών του Ολυμπιονίκη Κωστή Τσικλητήρα έγινε το βράδυ της Κυριακής, στη γενέτειρά του, την Πύλο, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με λαμπαδηδρομία, με αφετηρία την είσοδο της Πύλου. Η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα παιάνισε κατά την άφιξη των οστών στον προαύλιο χώρο του Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων μπροστά στο άγαλμα του Κ. Τσικλητήρα. Ομιλίες εκφώνησαν η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη,

ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Κοζομπόλη, ο ναύαρχος Λ.Σ. ε.α. Πελοπίδας Αγγελόπουλος και η απόγονος του Κωστή Τσικλητήρα, Καλλιόπη Τσικλητήρα, όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr.

Το “παρών” έδωσαν ακόμη ο πρ. πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς, ο πρ. γ. γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Κ. Γραμματικόπουλος, η προϊσταμένη Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων Αγγελική Σίμωσι, περιφερειακοί, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης και Λεωνίδας Φιλιππόπουλος, εκπρόσωποι πολιτιστικών, αθλητικών και ναυταθλητικών σωματείων.

Μετά το τέλος των ομιλιών, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ του Φορέα Αθλητισμού της Σουηδίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα