Σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία: Δεν θα σταματήσει ο χιονιάς μέχρι την Πέμπτη!

13:39 9/1/2017 - Πηγή: Pagenews

Βαρυχειμωνιά "έφερε" το 2017. Η κακοκαιρία, η οποία έχει πλήξει όλη τη χώρα, δεν λέει να κοπάσει. Η Ελλάδα θα παραμείνει στο έλεος του χιονιά μέχρι και την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς η ΕΜΥ προειδοποιεί ότι τα ήδη έντονα φαινόμενα θα "αγριέψουν" εκ νέου από την Τετάρτη, γεγονός που προκαλεί "ψυχρολουσία" σε χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία "περνούν" το τσουχτερό κρύο χωρίς θέρμανση.

Οι ορεινές περιοχές της Ελλάδας

έχουν "παγώσει", καθώς το θερμόμετρο δείχνει έως και -19 βαθμούς Κελσίου. Αλόνησος, Σκόπελος και δήμος Κύμης-Αλιβερίου, όπου το χιόνι έχει φτάσει 1,5 με 2 μέτρα, ενώ σημειώνονται σοβαρά προβλήματα με την παροχή νερού και ρεύματος, κηρύχτηκαν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Μάλιστα, η κακοκαιρία είναι φονική, καθώς δύο ηλικιωμένοι σε Ναύπακτο και Κομοτηνή έχασαν τη ζωή τους. Από την πλευρά τους οι μετεωρολόγοι χτυπούν "καμπανάκι" και για νέο "κύμα" χιονοπτώσεων σε συνδυασμό με αφόρητο κρύο κατά το απόγευμα της Δευτέρας, αναφερόμενοι κυρίως σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Χαλκιδική, βόρειο Αιγαίο, Σποράδες και ημιορεινά Κρήτης, ενώ προειδοποιούν για παγετό.

Αναλυτικά, το έκτακτο δελτίο, το οποίο εξέδωσε νωρίτερα την Δευτέρα η ΕΜΥ, έχει ως εξής:


ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΘΑ
ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ
(10/01/2017) ΕΝΩ ΝΕΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
(11/01/2017) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ.

ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1. ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ (09/01/2017) ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΡΙΤΗ (10/01/2017):

Α. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (ΚΥΡΙΩΣ
ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ), ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΙΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ, ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΤΗΝ
ΕΥΒΟΙΑ, ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ
ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ.
ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΠΑΡΟΔΙΚΕΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ.

Β. ΠΑΓΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΣ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ
ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΙΚΟΣ.

Γ. ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ,
ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.

Δ. ΤΟΠΙΚΑ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΙ ΑΠΟ ΑΠΟΨΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

2. ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ (11/01/2017) ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ (12/01/2017):

Α. ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΠΥΚΝΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΚΑΙ
ΒΟΡΕΙΑ.

Β. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ - ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΑ
ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ, ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

Γ. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ
ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ.

SOS από Σκόπελο, Αλόνησο και Κύμη

Σε Σκόπελο, Αλόνησο και Οινούσσες οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες. Οι μετακινήσεις είναι αδύνατες, καθώς το χιόνι έχει "καταπιεί" τους δρόμους. Στην Αλόννησο το χιόνι έφτασε τα δύο μέτρα, ενώ στο Πατητήρι, την πρωτεύουσα του νησιού έφτασε το ενάμιση μέτρο. Ανάλογη η κατάσταση και στην Σκόπελο, με το χιόνι να φτάνει στη Χώρα το ένα μέτρο και τις μετακινήσεις να είναι εξαιρετικά δύσκολες. Στις Οινούσσες οι κάτοικοι είναι χωρίς τηλέφωνα και επικοινωνίες για 4η συνεχόμενη ημέρα.



Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, αποκλεισμένες εξαιτίας του χιονιά παραμένουν οι καλόγριες του μοναστηριού αλλά και αρκετοί κτηνοτρόφοι που δεν μπορούν να πλησιάσουν στις μάντρες τους.

Όσον αφορά στην Κύμη, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ενεργοποίησε τη συνεργασία με τον στρατό που διαθέτει μηχανήματα έτσι ώστε να γίνονται άμεσες παρεμβάσεις, κυρίως στη διάνοιξη των δρόμων. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας, τα προβλήματα εντοπίζονται στο τμήμα Μετόχι- Κύμη, στους ορεινούς όγκους της Κύμης και τον ορεινό όγκο Κονιστρών, καθώς επίσης και σε ένα τμήμα του δρόμου Αυλωνάρι-Οκτανιά. Στα συγκεκριμένα τμήματα, παρά τις παρεμβάσεις από μηχανήματα της Περιφέρειας, δεν ήταν δυνατή, λόγω της χιονοθύελλας, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας, γεγονός που οδήγησε την Περιφέρεια να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πολικό ψύχος καταγράφει το θερμόμετρο σε Φλώρινα -19, Κοζάνη -15,Αλεξανδρούπολη -8 , Θεσσαλονίκη -7 βαθμούς.

Νεκροί δύο ηλικιωμένοι

Στη Ναύπακτο ένας 77χρονος, ο οποίος είχε χαθεί στην περιοχή Πιτσιναίικα Ναυπακτίας, αν και εντοπίστηκε ζωντανός, εντούτοις κατέληξε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, πιθανότατα από υποθερμία.

Ακόμη, μία 78χρονη στην Κομοτηνή, η οποία είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

"Πνίγηκε" στο χιόνι το Λασίθι

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζεται και στην Κρήτη, η οποία έχει "πνιγεί" από τις σφοδρές χιονοπτώσεις. Ειδικότερα, στο Λασίθι χωριά και οικισμοί παραμένουν από χθες αποκλεισμένα.



Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. οι δρόμοι που είναι κλεισμένοι εξαιτίας του χιονιά στην Κρήτη είναι:

Στα Χανιά


– Από Φουρνέ προς Ομαλό.

– Από Περιβόλια έως και Θέρισο.

– Από οροπέδιο Κράπη έως Ίμπρο και από Ίμπρο έως Καλικράτη.

– Κεραμιά , από Μαλάξα και από Παναγιά.

– Κακόπετρο προς Κάντανο και από Στροβλές προς Ομαλό και από Ανατολικό Σέλινο προς Ομαλό.

Στο Ρέθυμνο


– Επ. Οδ. Σπήλιου – Γερακαρίου.

– Επ. Οδ. Ανωγείων – Νίδας.

Στο Λασίθι


– Από Άγιο Νικόλαο προς Οροπέδιο Λασιθίου.

– Ε.Ο. Σητείας – Αγίου Νικολάου από το Τ.Κ. Χαμεζίου έως το Τ.Κ. Τουρλωτής.

– Ε.Ο. Σητείας – Ιεράπετρας, από το Τ.Κ. Λιθίνων έως Τ.Κ. Μαρωνιάς και από Τ.Κ. Ζήρου έως Σητεία.

Αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στους δρόμους:

– Επ. Ο Ρέθυμνου – Αμαρίου (από Ι.Μ. Αρκαδίου και από Πράσσες προς Αμάρι).

– Από Οροπέδιο Λασιθίου προς Ηράκλειο και εντός της περιοχής Οροπεδίου.

Σχολεία: Πού μπαίνει "λουκέτο"

Στη Θεσσαλονίκη κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες (βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) στον δήμο Λαγκαδά. Επίσης, για την ασφάλεια των μαθητών κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους δήμους Παύλου Μελά, Αμπελοκήπων- Μενεμένης και Δέλτα. Στον δήμο Κορδελιού- Ευόσμου κλειστά θα παραμείνουν όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ενώ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Εξάλλου, στον δήμο Φλώρινας τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο, ενώ κανονικά θα ανοίξουν οι παιδικοί σταθμοί.

Στο δήμο Κατερίνης κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ αύριο Τρίτη, 10 Ιανουαρίου, θα είναι κλειστά μόνο τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργούν κανονικά.

Στη Χαλκιδική, στον δήμο Αριστοτέλη δεν θα ανοίξουν σήμερα, λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων όλες οι σχολικές μονάδες του δήμου σε δομές της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΑΠ και στο σύνολο των κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία σήμερα και αύριο Τρίτη και στον δήμο Πολυγύρου. Εξαιρούνται τα σχολεία της παραλιακής ζώνης (Μεταμόρφωση, Ορμύλια, Καλύβες, Όλυνθος) τα οποία θα λειτουργήσουν κανονικά με μία ώρα καθυστέρηση στην έναρξη των μαθημάτων.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Κοζάνης σήμερα και αύριο, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Κοζάνης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους μια ώρα αργότερα και συγκεκριμένα στις 8 το πρωί.

Επιπλέον, κλειστά θα παραμείνουν το διήμερο 9 και 10 Ιανουαρίου και τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό.

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Έδεσσας, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Εξάλλου, η Περιφέρεια βορείου Αιγαίου ανακοίνωσε ότι τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου, τα σχολεία στα νησιά της Λέσβου, της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου, θα παραμείνουν κλειστά.

Από τις 10:00 και μετά, θα λειτουργήσουν σήμερα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Τρικκαίων. Κλειστά θα είναι σήμερα όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καλαμπάκας, καθώς και όλοι οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Κλειστά θα είναι επίσης όλα τα σχολεία των δήμων Λάρισας και Καρδίτσας, ενώ θα λειτουργήσουν κανονικά οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Βόλου αναφέρει ότι «δεν θα λειτουργήσουν τη Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» στην περιοχή ευθύνης του.

Στην Κρήτη, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αλλά και στο Ρέθυμνο.

Στο Ηράκλειο, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία των δήμων που έχουν πληγεί από την κακοκαιρία όπως των δήμων Βιάννου, Μαλεβιζίου, Χερσονήσου, Αρχανών- Αστερουσίων, Ηρακλείου και Μινώα Πεδιάδας.

Κλειστά σε όλη τη Ροδόπη θα παραμείνουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ύστερα από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε εξαιτίας της δυσκολίας μετακίνησης των μαθητών ορεινών και ημιορεινών περιοχών λόγω του παγετού και μετά από τη διαπίστωση ότι πολλοί σωλήνες του δικτύου ύδρευσης είναι σπασμένοι με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ζεσταθούν εύκολα οι σχολικές αίθουσες πολλών σχολικών μονάδων στους τέσσερις δήμους της Ροδόπης.

Στην Αχαΐα, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία του δήμων Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ενώ στον δήμο Ερυμάνθου δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των τοπικών κοινοτήτων Χαλανδρίτσας, Λεοντίου, Ερυμάνθειας, Σταυροδρομίου και Σκιαδά. Στον δήμο Πατρέων δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό σχολείο και το νηπιαγωγείο Άνω Καστριτσίου, καθώς και το δημοτικό και νηπιαγωγείο στα Σελλά. Στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία, δεν θα λειτουργήσουν το δημοτικό και νηπιαγωγείο Λαμπείας, οι λυκειακές τάξεις Λαμπείας το δημοτικό και νηπιαγωγείο Πανόπουλου, το γυμνάσιο Πανόπουλου, καθώς και το δημοτικό νηπιαγωγείο στου Κούμανι.

Στην Αιτωλοακαρνανία, κλειστά θα είναι σήμερα τα δημοτικά και νηπιαγωγεία σε ολόκληρο τον δήμο Ναυπακτίας. Στον δήμο Αγρινίου κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις τοπικές κοινότητες Καλλιθέας, Αγίου Βλασίου, Κυπαρίσσου, Ποταμούλας και Σκουτεράς. Στον δήμο Μεσολογγίου, θα παραμείνουν κλειστά, για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας του προβλήματος με την υδροδότηση το 1ο το 2ο και το 3ο δημοτικό σχολείο, τα νηπιαγωγεία, το γυμνάσιο και το λύκειο. Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν ο παιδικός σταθμός Αιτωλικού και το κέντρο δημιουργικής απασχόλησης γενικής αγωγής.

Κατά μία ή δύο μέρες θα παρατείνουν τις διακοπές τους οι μαθητές των σχολικών μονάδων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, λόγω της κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών. Ήδη με αποφάσεις οι οποίες έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής, τα σχολεία στη Φθιώτιδα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα.

Παρόμοια απόφαση κρατά κλειστά και τα σχολεία της Βοιωτίας. Σε όλο τον νομό Εύβοιας τα σχολεία σήμερα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ σε ορισμένες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν ούτε αύριο Τρίτη, όπως στον δήμο Κύμης- Αλιβερίου. Σε ό,τι αφορά την Ευρυτανία, στον δήμο Καρπενησίου τα σχολεία θα μείνουν κλειστά σήμερα, ενώ στον δήμο Αγράφων εκτός από τη σημερινή μέρα θα μείνουν κλειστά και αύριο Τρίτη.

Τέλος, στη Φωκίδα θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία.

Keywords
χωρα, ελλαδα, ΕΜΥ, κομοτηνη, αιγαιο, κρητη, δευτερα, τριτη, μακεδονια, χαλκιδικη, θρακη, νησια, αττικη, βραδυ, βορεια, δωδεκανησα, πεμπτη, sos, φλώρινα, κοζανη, θεσσαλονικη, σητεία, ηρακλειο, σχολεια, κδαπ, ολυμπια, κινηση στους δρομους, τελη κυκλοφοριας, μετρο, κλειστα σχολεια, διακοπες ρευματος, δεη διακοπες ρευματος, διακοπη ρευματος, στρατος, αλεξανδρουπολη, η ημέρα της γης, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ηλεια, χιονι, χιονια, φλώρινα, σητεία, δωδεκανησα, θρακη, κδαπ, νησια, ρεθυμνο, σημερινη, σκοπελος, φθιωτιδα, χαλκιδικη, ωρα, ελεος, αιτωλοακαρνανια, αργος, αττικη, βορεια, βραδυ, γεγονος, γινονται, δελτα, δευτερα, διαστημα, δημος, δειχνει, διημερο, ευκολα, ζωη, υποθερμια, κελσιου, κυμη, λασιθι, λειτουργια, λυκειο, μακεδονια, νηπιαγωγειο, οινουσσες, πεμπτη, προβληματα, πρωι, σελινο, συγκεκριμενα, σχολειο, σωληνες, τμημα, τριτη, φτανει, φωκιδα, αδυνατες, ασφαλεια, δημοτικα, ευστρατιου, ογκο, θερμανση, θερμομετρο, υγειας
Τυχαία Θέματα