Σε εξέλιξη πορεία προς τη Βουλή εργαζομένων σε παιδικούς σταθμούς


Οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς ζητούν να αποσυρθεί έστω και αυτή την ύστατη στιγμή η διάταξη του υπουργείου Παιδείας που προβλέπει την ένταξη στην υποχρεωτική εκπαίδευση των νηπίων ηλικίας τεσσάρων χρόνων.

Συγκεκριμένα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Διοικητικό Συμβούλιo, που συνεδριάζει αυτήν τη στιγμή εκτάκτως εν όψει της ψήφισης της σχετικής διάταξης σήμερα στη Βουλή, αντιτίθεται στο εν λόγω

νομοσχέδιο.

Παράλληλα, πορεία από την πλατεία Καραϊσκάκη προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα βρεφονηπιαγωγοί, στο πλαίσιο κινητοποίησης της ΚΕΔΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Λόγω της κινητοποίησης, κλειστοί παραμένουν σήμερα οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται πανελλαδική στάση εργασίας στις υπόλοιπες υπηρεσίες των δήμων έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Η επίμαχη διάταξη βρίσκεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, το οποίο εισήχθη σήμερα προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής.

«Δεν θα επιτρέψουμε να απαξιωθούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και οι παιδαγωγοί του. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί» σημείωσαν πριν από την έναρξη της πορείας οι πρόεδροι της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας, και της ΠΑΣΥΒΝ, Ευαγγελία Καλαϊτζή.

Η ΚΕΔΕ αναφέρει ότι λόγω και της μεγάλης έλλειψης αιθουσών νηπιαγωγείων και διδακτικού προσωπικού, ζητά να αποσυρθεί η σχετική διάταξη και να υπάρξει γόνιμος διάλογος ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το υπουργείο Παιδείας και να προβλέπεται μεταβατικό στάδιο εφαρμογής καθώς και δυνητικότητα.

Να μπορούν δηλαδή οι γονείς να επιλέξουν αν το παιδί τους θα πάει σε νηπιαγωγείο ή σε παιδικό σταθμό. Μετά τη συνεδρίαση τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ, θα μεταβούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει για το θέμα αυτό η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην Κλαυθμώνος και από εκεί θα πάνε στη συνέχεια με πορεία στη Βουλή.

Keywords
Τυχαία Θέματα