Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς όλη η χώρα (pics)


Σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς κινήθηκαν οι κεντρικοί δρόμοι των μεγάλων πόλεων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Εορταστικό το κλίμα στην αγορά της Αθήνα καθώς οι κάτοικοι της πόλης ολοκληρώνουν τα τελευταία τους ψώνια για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Το αγοραστικό ενδιαφέρον και η αυξημένη κινητικότητα που παρατηρείται σήμερα στην αγορά ευνοεί ο καλός καιρός. Στην Αθήνα

μικροί και μεγάλοι με ευχάριστη και χαλαρή διάθεση απολαμβάνουν τα ψώνια τους και φωτογραφίζονται με Άη Βασιλίδες, τάρανδους, ξυλοπόδαρους, μασκότ και... ξωτικά που έχουν εμφανιστεί παντού.

Στην Ερμού, στον πλέον εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας, καταστήματα έχουν την τιμητική τους με την προτεραιότητα να κατέχουν όσα διαθέτουν παιχνίδια, ηλεκτρονικά, καλλυντικά ή προσωπικά είδη. Τα δώρα της τελευταίας στιγμής άλλωστε είναι άμεσα καθώς ο χρόνος δεν επιτρέπει περαιτέρω αναποφασιστικότητα. Οι καταστηματάρχες εμφανώς ικανοποιημένοι από τον τζίρο, ο οποίος χθες εμφανίστηκε αισθητά αυξημένος κατά 20-25% από πέρσι.

Θεσσαλονίκη: Μία πόλη, ένα πάρτι -Νταούλια, χορός και υπαίθριες ψησταριές


Ανεξάντλητα αποθέματα καλής διάθεσης και υπομονής φαίνεται πως «δώρισε» το... πνεύμα των Χριστουγέννων στους χιλιάδες Θεσσαλονικείς, που αποφάσισαν να γιορτάσουν την παραμονή στο κέντρο της πόλης.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους, απροσπέλαστα πεζοδρόμια και πεζόδρομοι, ουρές αυτοκινήτων εκατοντάδων μέτρων έξω από τους χώρους στάθμευσης, ουρές στα ταμεία των καταστημάτων, στην αναμονή των εστιατορίων, ουρές παντού, δεν έδειξαν να επηρεάζουν την εμφανή στα πρόσωπα των ανθρώπων γιορτινή διάθεση.



Ίσως, άλλωστε, να είναι η μόνη μέρα στη Θεσσαλονίκη που μποτιλιάρισμα, κορναρίσματα και νεύρα δεν πηγαίνουν παρέα...

Την ίδια αίσθηση επιβεβαιώνουν η -παρά τον λαμπερό ήλιο- ομιχλώδης ατμόσφαιρα της κάπνας και η διάχυτη ανάμεικτη μυρωδιά τσίκνας, ρετσίνας, κρασιού των Χριστουγέννων και φρέσκου βουτύρου από τα ζαχαροπλαστεία.

Οι ψησταριές που απλώθηκαν στην οδό Βασιλέως Ηρακλείου μάζεψαν τόσο κόσμο που ο δρόμος, από τα δημοφιλή αυτές τις μέρες Λουλουδάδικα μέχρι την Πλατεία Αριστοτέλους, μετατράπηκε σε πεζόδρομο με δεκάδες αυτοκίνητα να προσπαθούν να απεγκλωβιστούν με την όπισθεν.

Στα Λαδάδικα οι μουσικές από τα Χάλκινα της Σιάτιστας συνοδεύονται από παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο... κοντοσούβλι. Μία πόλη, ένα πάρτι. Οίνος ευφραίνει καρδίαν ανθρώπου.

Το αδιαχώρητο στο κέντρο της Πάτρας - Χιλιάδες πατρινοί ξεχύθηκαν στην αγορά



Χιλιάδες πατρινοί κατέβηκαν στο κέντρο της Πάτρας, καιρού, αλλά κυρίως παραμονής Χριστουγέννων... επιβάλλοντος. Λιλιπούτειοι με σακούλες δώρων στα χέρια και μεγαλύτεροι σε ατέλειωτα χιλιόμετρα στο κέντρο της πόλης, απόλαυσαν την υπέροχη ημέρα.

Ο καιρός ήταν κάτι παραπάνω κι από ιδανικός, με την θερμοκρασία γύρω στους 13 βαθμούς κελσίου και τον ήλιο να μεσουρανεί.

Και φυσικά, οι καφερέριες γέμισαν, καθώς η παραμονή των χριστουγέννων -όπως και της πρωτοχρονιάς- αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για επανενώσεις φίλων και όμορφες συζητήσεις.

Ιωάννινα: Όλη η πόλη ένα ξεφάντωμα…


Ο καιρός ιδανικός και οι υπαίθριες ψησταριές, οι μεζέδες, το κρασί το τσίπουρο και τα κλαρίνα, συμπληρώνουν την εορταστική ατμόσφαιρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα