Πυροβολισμοί στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ: Την οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» βλέπει η ΕΛΑΣ πίσω από την επίθεση


Τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στις βολίδες και στους κάλυκες που περισυνελέγησαν από τον τόπο της ένοπλης επίθεσης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, αναμένονται από στιγμή σε στιγμή, από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να διευκρινιστεί αν το όπλο έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλη επίθεση.

Σύμφωνα με της ΕΛΑΣ το χτεσινό χτύπημα έχει ομοιότητες με την επίθεση στον ίδιο στόχο στις 10 Ιανουαρίου 2017, περίπου μια εβδομάδα

μετά τη σύλληψη της Πόλας Ρούπα, γι' αυτό εκτιμάται ότι δεν αποκλείεται να έχει σχέση η χτεσινή επίθεση με την πρόσφατη σύλληψη του 29χρονου στην πλατεία Αττικής.

Μέλη της ίδιας οργάνωσης έχουν πυροβολήσει και πάλι εναντίον των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, πριν από τις ευρωεκλογές του 2014.

Η οργάνωση έχει αναλάβει επίσης την ευθύνη για τις επιθέσεις εναντίον της πρεσβείας του Μεξικού και με χειροβομβίδα στη γαλλική πρεσβεία, όπου τραυματίστηκε ελαφρά ο αστυνομικός φρουρός, τον Αύγουστο και τον Νοέμβριο του 2016, αντίστοιχα.

Το προφίλ του υπόπτου

Ένας άνδρας λεπτός και ψηλός, με κανονική διάπλαση και μάλλον γυμνασμένος φαίνεται ότι πυροβόλησε χθες κατά των ΜΑΤ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, με στόχο τον αστυνομικό – παρατηρητή της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Η ευθεία βολή μάλιστα δείχνει ότι οι τρομοκράτες ήθελαν νεκρό τον αστυνομικό, εκτιμά η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία πρόκειται για καλά οργανωμένους τρομοκράτες, οι οποίοι έφυγαν από σημεία που δεν υπάρχουν κάμερες.

Τα παραπάνω στοιχεία, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για την ίδια οργάνωση και τον ίδιο τρομοκράτη, ο οποίος φαίνεται αναλαμβάνει τις επιθέσεις. Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία από τον τόπο της επίθεσης δείχνουν ότι και αυτή τη φορά ο τρομοκράτης στόχευσε τον αστυνομικό από απόσταση περίπου 40 μέτρων, απόσταση κοντινή αν αναλογιστεί κανείς ότι μάλλον κρατούσε καλάσνικοφ και τράβηξε τη σκανδάλη τέσσερις φορές.

Οι βολίδες καρφώθηκαν σε σημεία που δείχνουν ότι ήθελε να χτυπήσει τον αστυνομικό. Η μια βολίδα καρφώθηκε σε κολόνα στο ύψος του κεφαλιού και μια δεύτερη σε μεγάλη γλάστρα στο ύψος των ποδιών ενός ανθρώπου, ενώ μια τρίτη σε κολόνα της ΔΕΗ και πάλι στο ύψος του κορμού ενός μέσου ανθρώπου.

Ο τρομοκράτης φαίνεται ότι στόχευσε, αλλά απέτυχε καθώς ο αστυνομικός των ΜΑΤ ήταν σε εγρήγορση, τον είδε πριν ρίξει και έσπευσε να καλυφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι χτες το βράδυ, λίγο πριν από τις 20.00, άγνωστος πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με μεγάλο όπλο, πιθανόν καλάσνικοφ, από τη γωνία Ζωοδόχου Πηγής και Μεταξά, όπου βρέθηκαν και τρεις κάλυκες.

Keywords
Τυχαία Θέματα