Πυροσβεστική παρέμβαση Κοντονή στην κόντρα με την Δικαιοσύνη


Να πέσουν οι τόνοι στην έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Δικαιοσύνης επιχειρεί πλέον ο αρμόδιος υπουργός.

Η έκρηξη του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Νικολάου Σακελλαρίου μόλις χθες αλλά και η προσεκτική στάση που τήρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος οδηγούν την κυβέρνηση σε αλλαγή στάσης.

Ετσι ο Σταύρος Κοντονής, που παραβρέθηκε στην κατεδάφιση των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού ζήτησε σήμερα αυτοσυγκράτηση και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει

επιδείξει εμπράκτως την απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη.


Ειδικότερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, κατά τη σημερινή εκδήλωση για την έναρξη της κατεδάφισης των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:


«Όσοι πολύ εύκολα εκδίδουν ανακοινώσεις και παρομοιάζουν τη χώρα με χώρες άλλες που καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα, προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην υπόθεση της Δικαιοσύνης, στην υπόθεση της εμπιστοσύνης των πολιτών στη δικαιοσύνη και στη διεθνή θέση της χώρας. Τους παρακαλώ σε αυτοσυγκράτηση.

Επειδή οι ώρες που μεσολάβησαν, μπορεί κάποιους να τους έκαναν σοφότερους, να ανακαλέσουν κατηγορίες οι οποίες είναι ανυπόστατες, είναι αόριστες και στηρίζονται σε συνομωσιολογικά σενάρια.

Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές εμπράκτως, εμπράκτως το τονίζω, υποστηρίζοντας και θεσμικά αιτήματα και κλαδικά αιτήματά των ελλήνων δικαστών. Και αυτό θα συνεχίσει να κάνει, γιατί αντιμετωπίζει με αίσθημα εμπιστοσύνης το σύνολο των λειτουργών της δικαιοσύνης, οι οποίοι σε συνθήκες δύσκολες επιτελούν το έργο τους».

Όσον αφορά την εκδήλωση, έγινε συμβολική κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, ώστε να παραδοθεί στον Δήμο Κορυδαλλού μια έκταση, που θα μετατραπεί σε πνεύμονα πρασίνου και χώρο αναψυχής. Εκτός από υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, παρών ήταν και ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Σταύρος Κασσιμάτης, ο οποίος είπε πως πρέπει να αναγνωριστεί στο υπουργείο η υλοποίηση του έργου, το οποίο είχε καθυστερήσει χρόνια.

"Μια προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού σήμερα υλοποιείται. Ένα αίτημα δεκαετιών παίρνει σάρκα και οστά, και αυτό δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία πολιτεύεται η κυβέρνηση, που βήμα βήμα σε δύσκολες συνθήκες υλοποιεί το πρόγραμμά της. Οι αγώνες των κατοίκων απέδωσαν καρπούς. Αλλά απεδωσαν επειδή υπάρχει αυτή η κυβέρνηση της αριστεράς. Η κυβέρνηση συνεργασίας", δήλωσε ο κ. Κοντονής.

Keywords
Τυχαία Θέματα