Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια αναμένοντας τον Τραμπ


Νευρικότητα επικρατεί στα ασιατικά χρηματιστήρια για την Τρίτη, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνέντευξη του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτ Τραμπ, αύριο, Τετάρτη κατά την οποία μπορεί να δοθούν σημάδια για το κατά πόσο ο νέος Αμερικανός πρόεδρος θα προχωρήσει σε λογικές "οικονομικού προστατευτισμού" (που ήταν το βασικό του οικονομικό πρόγραμμα προεκλογικά), γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αναταραχή στις διεθνείς αγορές.

Στο Τόκιο ο Nikkei έχασε 0,79% και στη Ν. Κορέα ο Kospi υποχωρεί 0,17%.

Στην Αυστραλία ο ASX πέφτει 0,80%.

Ανοδικά κινείται ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ (+0,63%) ενώ πτωτική πορεία έχει ο Shanghai Composite που χάνει 0,21%.

Στα οικονομικά δεδομένα της ημέρας. στο 6,7% αναμένεται να ανέλθει η ανάπτυξη στην Κίνα για το 2016, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρυθμίσεων στο Πεκίνο.

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο κατέγραψε το ίδιο ποσοστό οικονομικής ανάπτυξης κατά το πρώτο, δεύτερο και τρίτο τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που είναι διαθέσιμα, ενώ η κατανάλωση αντιστοιχεί σε ποσοστό 71% της οικονομικής ανάπτυξης για την προηγούμενη χρονιά.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ανήλθε στις 43,1 μονάδες για το Δεκέμβριο έναντι 40,9 μονάδων το Νοέμβριο.

Keywords