Προσφυγικό: Επαναφέρει με διορθώσεις την πρόταση του ο Κουρτς


Την πρόταση που είχε κάνει στο παρελθόν για υιοθέτηση του "αυστραλιανού μοντέλου" στο προσφυγικό ζήτημα, επανέφερε σε σημερινή συνέντευξή του στην δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, εάν αποτύχει η Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το Προσφυγικό, τότε η ΕΕ θα πρέπει να προστατεύσει η ίδια τα εξωτερικά της σύνορα "κατά το πρότυπο της Αυστραλίας".

Με βάση το μοντέλο αυτό, οι άνθρωποι που προσπαθούν να εισέλθουν παράνομα θα πρέπει

να σταματούν στα σύνορα, να περιθάλπονται και να στέλνονται σε μία ασφαλή τρίτη χώρα ή στη χώρα προέλευσής τους.

Κατά την άποψή του, θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη βοήθεια επί τόπου και αυτά τα μέτρα είναι η μοναδική δυνατότητα για να αφαιρεθεί από τους διακινητές η βάση της δραστηριότητας τους, "όλα τα άλλα μας καθιστούν εξαρτημένους".

Στην αρχική πρότασή του στο παρελθόν, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ζητούσε από την ΕΕ την υιοθέτηση του "αυστραλιανού μοντέλου" και την μετατροπή της Λέσβου και της Λαμπεντούζα σε στρατόπεδα κράτησης προσφύγων, εξηγώντας πως "αυτό σημαίνει ότι καθένας που φθάνει στην ελληνική Λέσβο ή στην ιταλική Λαμπεντούζα δεν επιτρέπεται στη συνέχεια να μεταφέρεται στην ενδοχώρα".

Keywords
Τυχαία Θέματα