Προς ΑΜΚ η RBS: "Μεταξεταστέα" στα stress tests της ΒοΕ-Οι άλλοι "χαμένοι"


Προς ΑΜΚ οδηγείται η RBS, αφότου "κόπηκε" στα πολύ "σκληρά" stress tests της ΒοΕ, στα οποία υπεβλήθησαν επτά τράπεζες, τρεις εκ των οποίων προέκυψαν ως ανεπαρκείς κεφαλαιακά.

Πιο αναλυτικά, από τα stress tests της BoE δεν "πέρασαν" επίσης η Barclays και η Standard Chartered. Ωστόσο, οι δύο αυτές τράπεζες δεν θα λάβουν μέτρα ενίσχυσης των κεφαλαίων τους.

Στο

μεταξύ, οι υπόλοιπες τέσσερις τράπεζες που εξετάστηκαν - HSBC, Lloyds, Nationwide Building Society, Stantander - απεδείχθησαν ανθεκτικές.

Η BoE επεσήμανε πως το βρετανικό τραπεζικό σύστημα είναι αρκετά ισχυρό για να συνεχίσει να χορηγεί στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια, ακόμη και εάν ξεσπάσουν αναταραχές στην παγκόσμια οικονομία, καθώς τα tests αξιολόγησαν το κατά πόσο οι επτά τράπεζες θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν συρρίκνωση της οικονομίας σε επίπεδα κρίσης, πτώση των τιμών ακινήτων και "βουτιά" του πετρελαίου.

Όσον αφορά στη "χαμένη" των stress tests, η RBS ανακοίνωσε πως θα προβεί σε περαιτέρω περικοπή του κόστους και μείωση των assets, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί με τα πρότυπα της BoE. Το σχέδιο της τράπεζας, πάντως, πρέπει να λάβει και την έγκριση της Τράπεζας της Αγγλίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα