Πωλείται σπάνια διαφημιστική αφίσα των Beatles

23:59 6/6/2017 - Πηγή: Pagenews

Σπάνια διαφημιστική αφίσα του 1967 για το άλμπουμ - ορόσημο των Beatles «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band» τίθεται προς πώληση.

Η μία και μοναδική αφίσα (διαστάσεων 39 Χ 27 ίντσες), η οποία πωλείται προς 54.000 δολάρια, εμφανίστηκε πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ, για λίγες ημέρες, στη βιτρίνα του δισκοπωλείου HMV του Λονδίνου, όπως ανέφερε ο Gary Zimet, έμπορος σπάνιων αντικειμένων

του Moments in Time.

«Αυτό που κάνει αυτό το κομμάτι μοναδικό είναι το γεγονός ότι οι μορφές των Beatles είναι σκιασμένες με μαύρο χρώμα, ώστε να μη φαίνεται ποιο είναι το συγκρότημα στην αφίσα πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ.

Ο Paul McCartney, λόγω ανασφάλειας ότι το άλμπουμ μπορεί να σημείωνε πωλήσεις εξαιτίας του ονόματος των Beatles, ήθελε να κρύψει ότι η μπάντα του LP «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band» ήταν οι Beatles.

Αργότερα, τα μέλη του συγκροτήματος άλλαξαν γνώμη και ο ίδιος ο George Harrison είπε ότι η ιδέα ήταν «ανόητη».

Η αφίσα αποσύρθηκε από το κατάστημα από την Apple Records, αργότερα μεταφέρθηκε για κάποιο διάστημα στο γραφείο του John Lennon και στη συνέχεια βρέθηκε στην κατοχή του υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της μπάντας, Derek Taylor.

Keywords
Τυχαία Θέματα