Peugeot 308 1.6 BlueHDi EAT6 Auto: Οικογενειάρχης!


Έχει χώρους, οικονομικές επιδόσεις, εμφάνιση και μέσα …άνεση! Η πετρελαιοκίνητη έκδοση του νέου 308 1.6 BlueHDi 120 καταφέρνει να παντρεύει με επιτυχία τις επιδόσεις με την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

Με διαστάσεις που το κατατάσσουν στην μικρομεσαία κατηγορία, (μήκος x πλάτος x ύψος: 4.25 x 1.80 x 1.47 μέτρα), το γαλλικό μοντέλο σε κάθε περίπτωση αναδεικνύει τα ευρύχωρα «χαρίσματα» του. Μπορεί να φιλοξενήσει έως και τέσσερις επιβάτες , ενώ ξεχωρίζει ο διαθέσιμος χώρος πάνω από τα κεφάλια αλλά και ο ιδιαίτερα επαρκής χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών. Στην κορυφή της κατηγορίας βρίσκεται και ο πρακτικός χώρος αποσκευών (πάντα για τη κατηγορία του) με τα 420 λίτρα να ξελασπώνουν τον οικογενειάρχη όταν τα μπαγάζια είναι αρκετά. Είναι κλισέ να το λέμε, αλλά η θέση οδήγησης είναι εργονομικό 100%!

Η δοκιμή ενός ακόμη ντίζελ δεν αποτελεί νέο, αλλά, μια συνήθεια, με τα θετικά στοιχεία να είναι στάνταρ: οικονομικά, επιδόσεις, ροπές σε όλο το φάσμα του στροφομέτρου και αθόρυβη – πλέον – λειτουργία στο ταξίδι. Το γαλλικό μικρομεσαίο διαθέτει τον 1.600αρη ντίζελ κινητήρα όπου αυτόματο κιβώτιο των 6 σχέσεων κάνει πραγματικά την οδήγηση άνετη – κυρίως μέσα στην πόλη. Το εν λόγω μοτέρ μπορεί να κινήσει το γαλλικό μικρομεσαίο μοντέλο με ιδιαίτερη άνεση και σπιρτάδα και όλα αυτά σε άφθονες δόσεις. Οι 120 ίπποι και τα 300 Nm (!) αποδεικνύουν τις απλόχερες επιδόσεις του. Όπως ότι τα 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνονται σε 9,6’’ και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 196 χλμ/ώρα. Οι καλές επιδόσεις δένουν αρμονικά με το εξαιρετικό αυτόματο κιβώτιο EAT6 (6 σχέσεων), που βοηθά τόσο στις αστικές όσο και στις μεγάλες διαδρομές. Διαθέτει δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας με τρία προγράμματα (Normal, Sport και Winter) και διακρίνεται για την ομαλή του λειτουργία.

Η εργοστασιακή κατανάλωση των 3.7 λίτρων/100χλμ δεν ήταν υλοποιήσιμη, όπως είδαμε μέσο όρο μέση τα 5λίτρα/100χλμ. Συνολικά, το 308 1.6 BlueHDi 120 επιβεβαιώνει την ευχρηστία, την φιλική συμπεριφορά και την ευκολία οδήγησης σε συνδυασμό με ένα άνετο σαλόνι και φυσικά τις επιδόσεις που δεν «καίνε» τον οδηγό.

Keywords