Παρίσι: Αντίδραση της δημάρχου σε φεστιβάλ "μόνο για μαύρες"


Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, κατηγορεί ένα φεστιβάλ μαύρων φεμινιστριών για φυλετικές διακρίσεις και απειλεί να το απαγορεύσει καθώς σε αυτό, σύμφωνα με τα στοιχεία της, «αποκλείεται η συμμετοχή λευκών πολιτών».

Στο φεστιβάλ Nyansapo, το οποίο διοργανώνεται τον Ιούλιο, το 80% του χώρου θα είναι προσβάσιμο αποκλειστικά σε μαύρες γυναίκες. Μαύροι άνδρες θα μπορούν να εισέρχονται σε άλλο τμήμα του χώρου, ενώ θα υπάρχει και τρίτο τμήμα, στο οποίο θα μπορεί κανείς να εισέλθει ανεξαρτήτως φυλής ή

φύλου.

Η Αν Ινταλγκό σημείωσε μέσω Twitter ότι διατηρεί το δικαίωμα «προσαγωγής στη Δικαιοσύνη των διοργανωτών για φυλετικές διακρίσεις», ενώ και γαλλικές αντιρατσιστικές οργανώσεις κατήγγειλαν το φεστιβάλ.

H SOS Racisme χαρακτήρισε τη μορφή οργάνωσης του φεστιβάλ «απεχθή» και κατηγόρησε τους διοργανωτές ότι σπέρνουν εθνοτικό διχασμό, ενώ η Licra, Διεθνής Λίγκα ενάντια στον Ρατσισμό και τον Αντισημιτισμό, τόνισε ότι «η Ρόζα Παρκς θα στριφογυρίζει στον τάφο της».

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής της οργάνωσης Παρισίου του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου είχε καλέσει την κ. Ινταλγκό να δώσει εξηγήσεις γι' αυτή την «εξόφθαλμα ρατσιστική» εκδήλωση.

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για καμπάνια εναντίον τους μέσω ψευδών ειδήσεων, την οποία ενορχηστρώνει η Ακροδεξιά, ενώ επικρίνει αντιρατσιστικές οργανώσεις ότι έπεσαν θύμα «χειραγώγησης».



Keywords
Τυχαία Θέματα