Παγκράτι - Νέος Κόσμος: Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής - 9 προσαγωγές


Από την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής σε Παγκράτι και Νέο Κόσμο, έχουν γίνει 9 προσαγωγές. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για Τούρκους κουρδικής καταγωγής. Τα άτομα που προσήχθησαν δεν σχετίζονται με τζιχαντιστές, αλλά με τρομοκρατία σε γειτονική χώρα.

Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής εισέβαλαν σε τρία διαμερίσματα ενώ η γύρω περιοχή αποκλείστηκε για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η επιχείρηση σχετίζεται με υποθέσεις εξωτερικής τρομοκρατίας και με παλιά υπόθεση σε νησί του Αιγαίου. Σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική, η επιχείρηση στο Παγκράτι σχετίζεται

με υπόθεση μεταφοράς οπλισμού στην Τουρκία πριν από μερικά χρόνια.

Συγκεκριμένα τότε και έπειτα από καταδίωξη ακινητοποιήθηκε φουσκωτό σκάφος μεταξύ Οινουσσών και Χίου, στο οποίο επέβαιναν δύο Έλληνες και δύο Τούρκοι κουρδικής καταγωγής. Μετέφεραν καλάσνικοφ και RPG (αντιαρματικά βλήματα).


Οι συλληφθέντες δικάστηκαν στη Λέσβο. Ένας εκ των Κούρδων βρισκόταν υπό συνεχή παρακολούθηση των ελληνικών Αρχών και, όπως προκύπτει, ήταν ενήμερη για τις κινήσεις του και η τουρκική MIT.

Στα διαμερίσματα έχουν βρεθεί βάζα με άγνωστη ύλη, καλώδια, ρολόγια με καλώδια, φορητοί υπολογιστές, εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και USB. Στην επιχείρηση, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, συμμετέχουν στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και της ΕΚΑΜ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσαγωγές, οι οποίες αφορούν σε Τούρκους Κουρδικής καταγωγής σχετίζονται με την επίσκεψη Ερντογάν στη χώρα μας. Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο (πιθανότατα 7-8) αναμένεται να έρθει στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού πρακτορείου, ωστόσο, οι έρευνες δεν έχουν σχέση με εσωτερική τρομοκρατία αλλά ούτε και με τζιχαντιστές.

Keywords
Τυχαία Θέματα