ΟΤΕ: Οικονομικά αποτελέσματα β' τριμήνου 2017

11:54 3/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Ο ΟΤΕ ανακοινώνει ταενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το Β’ τρίμηνο του 2017, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς και μετά τηναξιολόγηση των ελεγκτών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα Β’ τριμήνου 2017, οΠρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Mιχάλης Τσαμάζ, ανέφερε:

«Οι επιδόσεις του Ομίλου ΟΤΕ το Β΄ τρίμηνο ήταν ικανοποιητικές.Στην κινητή τηλεφωνία Ελλάδας, μετά από πέντε χρόνια πτώσης, πετύχαμε αύξηση του EBITDA. Ταέσοδα της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ενισχύθηκαν, καθώςπροσφέρουμε στους πελάτες μας ολοκληρωμένες, αποδοτικές λύσεις για τιςτηλεπικοινωνιακές τους ανάγκες.

Δυνατές ήταν οι επιδόσεις μας και ως προς τις ευρυζωνικέςυπηρεσίες, κυρίως τις VDSL, χάρη στην εκτεταμένη κάλυψη τουδικτύου μας. Τα έσοδα από υπηρεσίες κινητής στην Ελλάδα επέστρεψαν σε ρυθμούς ανάπτυξης,ανακόπτοντας την πολυετή πτωτική τάση. Στη Ρουμανία, η επιτυχία των συνδυαστικώνυπηρεσιών προσέφερε στήριξη στις επιδόσεις της σταθερής.

Η πρόοδος πουσημειώνουμε στα έσοδα συνοδεύεται από τη διαρκή επανεξέταση κάθε γραμμής κόστους,καθώς η μείωση των εξόδων αποτελεί προϋπόθεση για να μετατρέψουμε τα έσοδα σεενισχυμένο EBITDA και ταμειακές ροές, απαραίτητες για να συνεχίσουμε να επενδύουμεδυναμικά.»

Ο κ. Τσαμάζ πρόσθεσε: «Συνεχίζουμενα επενδύουμε δυναμικά σε λύσεις για την κάλυψη των αναγκών του πελάτη και για μελλοντικήανάπτυξη. Κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους, το ποσοστό των εσόδων πουεπανεπενδύσαμε σε δίκτυα και περιεχόμενο τηλεόρασης αυξήθηκε σημαντικά. Είμαστεπεπεισμένοι ότι αυτή είναι η σωστή προσέγγιση, καθώς η Ελλάδα δείχνει σημάδια ανάκαμψης.»

Προοπτικές

Ο ΟΤΕ αναμένει ότι οι τάσεις του πρώτου εξαμήνουθα παραμείνουν σχεδόν αμετάβλητες για το υπόλοιπο του έτους. Η ζήτησηευρυζωνικών υπηρεσιών, ιδίως υψηλών ταχυτήτων, αναμένεται να ενισχυθεί, κυρίωςλόγω της εκτεταμένης κάλυψης του δικτύου VDSL. Αντίθετα, οι πελάτες μόνο υπηρεσιώνφωνής αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω, ενώ προβλέπεται να συνεχιστεί η αύξηση τηςχρήσης και των εσόδων από δεδομένα κινητής. Στη Ρουμανία και την Αλβανία, οΌμιλος θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει προκλήσεις.

Ο Όμιλος θα συνεχίσει ναεπενδύει σημαντικά σε νέες τεχνολογίες, υποδομές και περιεχόμενο ώστε να καλύπτειτις ανάγκες των πελατών του σε όλες τις αγορές. Ο ΟΤΕ διατηρεί την εκτίμηση γιατο 2017, αναμένοντας ότι οι προσαρμοσμένες ελεύθερες ταμειακές ροές θα ανέλθουνπερίπου σε €250 εκατ., αντικατοπτρίζοντας την αύξηση των επενδύσεων σε πάνω από€700 εκατ., καθώς και τις έκτακτες φορολογικές εκροές.

Αποτελέσματα του Ομίλου ΟΤΕ για το β΄τρίμηνο του 2017

Keywords