Ολοκληρώθηκε η πώληση του ΟΛΘ - Καταβλήθηκαν τα 231,9 εκατομμύρια ευρώ


Την Παρασκευή 23 Μαρτίου ολοκληρώνεται η διαδικασία της εξαγοράς του 67% του ΟΛΘ από την South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT), με την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου. H καταβολή του τιμήματος των 231,9 εκατομμυρίων ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ έγινε σήμερα Πέμπτη και το πακέτο των μετοχών θα περάσει αύριο το πρωί μέσω του Χρηματιστηρίου.

Πηγές αναφέρουν ότι αύριο θα ενεργοποιηθούν οι παραιτήσεις των μελών του παρόντος διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες έχουν ήδη υποβληθεί,

και θα διοριστούν τα νέα μέλη της διοίκησης από τον επενδυτή.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα είναι o συντονιστής της Κοινοπραξίας των επενδυτών, μηχανικός κ. Σωτήρης Θεοφάνης. Επί της θητείας του ο ΟΛΘ εισήλθε στο Χρηματιστήριο.

Επίσης, θα μετέχουν: ο κ. Alexander on Mellenthin, εκπροσωπώντας το fund DIEP, o κ. Βοris Wenzel, CEO της Terminal Link, ο στενός συνεργάτης του κ. Σαββίδη κ. Arthur Davidian, o κ. Γαβριήλ Ιωάννου διευθυντής της SEGT, o κ. Παναγιώτης Αλευράς και ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ένα διευθυντικό στέλεχος της Terminal Link, ενώ το ελληνικό δημόσιο θα συνεχίσει να εκπροσωπεί το μέλος δ.σ. του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άγγελος Βλάχος.

Με την ανάληψη της διοίκησης του ΟΛΘ, οι επενδυτές θα έχουν από την επομένη να αντιμετωπίσουν τα πρόσθετα προβλήματα που ανέκυψαν από την κατάργηση της τρίτης βάρδιας των τελωνειακών, στην Πύλη 16.

Το ιδιωτικό πλέον λιμάνι της Θεσσαλονίκης, θα πρέπει με την υλοποίηση επενδύσεων και την ενίσχυση της θέσης του, να περάσει με ταχείς ρυθμούς στον αυξανόμενο περιφερειακό λιμενικό ανταγωνισμό.

Υπενθυμίζεται πως η επενδύτρια South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) έχει τρεις μετόχους: το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), το οποίο κατέχει και το 47%, την θυγατρική της γαλλικής ναυτιλιακής τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, Terminal Link, η οποία κατέχει το 33% και την Belterra Investments. συμφερόντων Ι. Σαββίδη (20%).

Keywords
Τυχαία Θέματα