Οι δέκα καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες (pics)


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, τα σπίτια είναι ήδη στολισμένα, τα λαμπιόνια φωτίζουν όλη την πόλη, ο κόσμος χαμογελά. Και όταν βρίσκεται σπίτι θέλει να παραμένει σε κλίμα Χριστουγέννων.

Πλάι στο στολισμένο δέντρο με τα πολύχρωμα φωτάκια, καθισμένοι στον καναπέ, τρώγοντας μελομακάρονα και πίνοντας ζεστή σοκολάτα, το σκηνικό

είναι έτοιμο.

Πατάς το play και παρακολουθείς μια όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία. Ρομαντική ή κωμική. Όπως πρέπει να είναι τα Χριστούγεννα. Ρομαντικά και με γέλιο.

Πατήστε κι εσείς το play μαζί μας και ελάτε να δούμε ποιες χριστουγεννιάτικες ταινίες θα ζουν για πάντα στα σαλόνια μας.

Love Actually του Ρίτσαρντ Κέρτις (Μ. Βρετανία - 2003)



Δέκα διαφορετικές ιστορίες ανάμεσα σε πρόσωπα που συνδέονται μεταξύ τους και που συναντώνται στο Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο με τη βοήθεια του έρωτα. Χιου Γκραντ, Έμα Τόμσον, Λιαμ Νίσον, Άλαν Ρίκμαν, Ρόουαν Άτκινσον, Λόρα Λίνεϊ, Κόλιν Φερθ, Κίρα Νάιτλι και πολλοί ακόμη Βρετανοί σταρ, πρωταγωνιστούν σε μία ευχάριστη ερωτική κομεντί, με αρκετές δόσεις χιούμορ (κεντρική φωτογραφία άρθρου).


Ο γεννημένος το 1956 στη Νέα Ζηλανδία, σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Κέρτις, θεωρείται παράλληλα κι ένας από πιο πετυχημένος Άγγλους σεναριογράφους, έχοντας υπογράψει ταινία όπως το "Notting Hill", "Four Weddings and a Funeral". Το 2003 κάθεται για πρώτη φορά στην καρέκλα του σκηνοθέτη, για την ταινία "Love Actually". Θα ακολουθήσει το αρκετά καλό φιλμ "Pirate Radio" (Ράδιο Κύματα), με τους Μπιλ Νάι και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ενώ πέρσι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του: "Όσα Φέρνει Ο Χρόνος" (About Time - 2013), με τους Ρέιτσελ Μακάνταμς, Μπιλ Νάι και Ντόνολ Γκλίσον.

Μόνος στο Σπίτι (Home Alone) του Κρις Κολόμπου (Η.Π.Α. - 1990)



Ο 8χρονος Kevin αναγκάζεται να περάσει μόνος του τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων μετά από μία τραγική αμέλεια των γονιών του. Καλείται όμως ταυτόχρονα να υπερασπιστεί και την οικογενειακή ιδιοκτησία από τα χέρια δύο "κακόμοιρων" διαρρηκτών που περνούν κυριολεκτικά τα πάνδεινα, από τις απίθανες εμπνεύσεις του μικρού Kevin.

Απολαυστική κωμωδία, απλή μεν αλλά ευχάριστη και απενοχοποιημένη. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο αθώο παιδικό μουτράκι του 10χρονου τότε Κάλκιν Μακόλεϊ και των δύο γκαφατζήδων ληστών, του Ντάνιελ Στερν και του πολύ καλού Τζο Πέσι, γνωστού μέχρι τότε κυρίως μέσα από ταινίες με θέμα τη Μαφία. Η ταινία σημείωσε στην εποχή της τεράστια εμπορική επιτυχία με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν κι άλλες που όμως δεν είχαν το ίδιο αισθητικό, ούτε εμπορικό αποτέλεσμα.

“Elf: Το ξωτικό των Χριστουγέννων”



Ο Μπάντι δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά. Όταν ήταν μικρός, κρύφτηκε σε έναν από τους σάκους με τα δώρα και ο Άγιος Βασίλης τον πήρε κατά λάθος μαζί του στο Βόρειο Πόλο. Εκεί μεγάλωσε δίπλα του και υιοθετήθηκε από ένα ξωτικό. Προσπάθησε να δουλέψει στο εργαστήριο μαγικών παιχνιδιών του Άγιου Βασίλη και να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες ζωής αλλά δεν τα κατάφερε, αφού η ανθρώπινη φύση του αποδείχτηκε πιο δυνατή.

Όταν, λόγω της απροσεξίας του, κόντεψε να καταστρέψει το εργαστήριο του Άγιου Βασίλη, μεγάλος πια, αποφασίζει να επιστρέψει στον κόσμο των ανθρώπων και να βρει τους πραγματικούς του γονείς...

“Το Πολικό εξπρες”



Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα τεράστιο ατμοκίνητο τρένο σταματάει έξω από την πόρτα ενός αγοριού που έχει πάψει να πιστεύει στον Άγιο Βασίλη. Το αγόρι επιβιβάζεται για ένα ταξίδι στο Βόρειο Πόλο. Διασχίζει βουνά, τοπία στρωμένα από πάγο και πανύψηλες γέφυρες. Απόλαυσε μαζί του, τη ζεστή σοκολάτα που σου προσφέρουν τραγουδιστά οι εκπληκτικοί σερβιτόροι που θα σου εξάψουν τη φαντασία. Ο Tom Hanks θα σε ταξιδέψει μέσα από αυτήν την κλασσική Χριστουγεννιάτικη ταινία γυρισμένη με μια πρωτοποριακή μέθοδο CGI κινουμένων σχεδίων που μετατρέπει κάθε στιγμή σε μαγική και σύμφωνα με το άστεγο ξωτικό “Όταν βλέπεις πιστεύεις”. Τι περιμένετε λοιπόν; Επιβιβάσου!

Ο Άγιος Βασίλης Mου 2

Μια χριστουγεννιάτικη οικογενειακή κωμωδία από τη Disney με τον Tim Allen, σε συνέχεια της πρώτης μεγάλης επιτυχίας “Ο Άγιος Βασίλης Μου”. Εδώ και 8 χρόνια, ο Σκοτ Κάλβιν είναι ο επίσημος Άγιος Βασίλης, αλλά αυτά τα Χριστούγεννα ο ρόλος του απειλείται εξαιτίας του ιδιαίτερα άτακτου γιου του Τσάρλι. Ο μόνος τρόπος για να διατηρήσει τον τίτλο του, λοιπόν, είναι να βρει την ιδανική “Κυρία Άη Βασίλη”, κάπου έξω από τοον Βόρειο Πόλο έως την παραμονή των Χριστουγέννων, δηλαδή σε διάστημα ενός μόνου μήνα... Για να το πετύχει αυτό, χρησιμοποιεί μια νέα εφεύρεση των καλικάντζαρων ώστε να δημιουργήσει ένα κλώνο του εαυτού του, ο οποίος όμως σε χαρακτήρα κάθε άλλο παρά του μοιάζει.

O αδελφός του Άγιου Βασίλη



Απολαύστε μια ιστορία που δεν έχετε ξανακούσει ποτέ, μια διασκεδαστική και τρυφερή κωμωδία με κεντρικούς ήρωες τον Fred Claus, τον αδελφό τού Αγίου Βασίλη γνωστού και ως Santa Claus. Μεγαλωμένος στη σκιά του αδελφού του Νικ, o Φρεντ αποβάλει τη γιορτή των Χριστουγέννων από μέσα του και γίνεται στριφνός. Κάποια στιγμή όμως, ένα μαγικό Δεκέμβρη όπου ο Φρεντ βρίσκεται στο Βορά (έχοντας ταξιδέψει πρώτη θέση με τάρανδο), συνειδητοποιεί ότι ο αδελφός του ο Νικ, αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα όταν ένας επιτήδειος προσπαθεί να ακυρώσει τα Χριστούγεννα μια για πάντα!

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία



Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ (Jim Carrey) ξεκινάει και φέτος τις χριστουγεννιάτικες διακοπές με τη γνωστή του μίζερη και περιφρονητική διάθεση, βάζοντας τις φωνές στον πιστό του υπάλληλο και στον ευδιάθετο ανιψιό του. Ο Σκρουτζ ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να απολαύσει τα Χριστούγεννα, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως μια εποχή που σε βρίσκει “κατά ένα χρόνο μεγαλύτερο, αλλά ούτε κατά μια ώρα πλουσιότερο”.

Επιστρέφοντας στο σπίτι, μόνος όπως πάντα, δέχεται μια καθόλου ευχάριστη επίσκεψη από το φάντασμα του νεκρού συνεργάτη του, Τζόζεφ Μάρλεϊ. Ο Μάρλεϊ, που τώρα πληρώνει το τίμημα για τη σκληρόκαρδη ζωή του, προσπαθεί να προειδοποιήσει τον Σκρουτζ για το τι τον περιμένει και τον ενημερώνει ότι θα τον επισκεφτούν τρία πνεύματα. Πράγματι, τα Χριστουγεννιάτικα Πνεύματα του Παρελθόντος, του Παρόντος και του Μέλλει Γενέσθαι εμφανίζονται και παρασύρουν τον Σκρουτζ σε ένα μαγευτικό ταξίδι στο χρόνο, αποκαλύπτοντάς του τις αλήθειες που δε θέλει να παραδεχτεί.

Τα Χριστούγεννα του Ντένις του Τρομερού



Είναι μια έκδοσή του “A Christmas Carol” όπου ο κ. Wilson εμφανίζεται ως μια εκδοχή του Scrooge. Ενώ ο Ντένις έχει τα δικά του προβλήματα, με τους γείτονες να τον κοροϊδεύουν και να τον φοβερίζουν κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να δώσει στο κ. Wilson να κατανοήσει το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο Ντένις προκαλεί τις συνηθισμένες του ζημιές …και ένας άγγελος από το μέλλον βοηθά να σωθούν τα Χριστούγεννα για τους Mitchells, τους Wilsons και όλους τους άλλους.

Έχετε Μήνυμα στον Υπολογιστή σας



Η ιδιοκτήτρια ενός παραδοσιακού βιβλιοπωλείου είναι ερωτευμένη με έναν ανώνυμο συνομιλητή της στο Internet, ο οποίος όμως τυχαίνει να είναι ο διευθυντής του ανταγωνιστικού πολυκαταστήματος βιβλίων που άνοιξε απέναντί της.

Και αυτή η ταινία της Έφρον, είναι βασισμένη σε μία άλλη παλαιότερη δημιουργία και συγκεκριμένα στο "The shop around the corner" του 1940, σε σκηνοθεσία του Ernst Lubitsch, με τους Margaret Sullavan και James Stewart, στους αντίστοιχους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το τρελό θηριοτροφείο σε χριστουγεννιάτικες διακοπές



Ο ανεπανάληπτος Chevy Chase σε μια κωμική περιπέτεια που θεωρείται πλέον κλασσική χριστουγεννιάτικη κωμαδία. Κάθε λογής απρόοπτες ξεκαρδιστικές καταστάσεις συμβαίνουν στη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών του κάνοντας την ταινία μια απολαυστική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους!

Keywords
Αναζητήσεις
christougenniatikes tainies
Τυχαία Θέματα