Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ στην κεντρική σκηνή του Passport Κεραμεικός


Ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ ξεκίνησε από νεαρή ηλικία την ενασχόλησή του με το hip hop, ακούγοντας στο διπλανό δωμάτιο τον μεγάλο του αδελφό να σκαρώνει τα τραγούδια των Ψυχόδραμα. Από το 2004 ξεκίνησε την προσωπική του καριέρα μετρώντας ήδη τέσσερα ολοκληρωμένα άλμπουμ και μια σειρά singles που δίκαια τον έφεραν στην πρώτη γραμμή του ελληνικού hip hop.

Ιδιαίτερα προσεκτικός στα βήματα

του, ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ απέκτησε σύντομα φανατικό κοινό όπως αποδεικνύεται απ' τα εμφατικά sold out σε Χυτήριο, Αρχιτεκτονική και από τη μεγαλύτερη έως τώρα συναυλία του στο Piraeus 117 Academy. Αποφεύγει τις πολλές εμφανίσεις αφού προτιμά να ασχολείται και με τις υπόλοιπες δραστηριότητες του, πρώτα και κύρια με το label του, την Bashment Records όπου δίνει βήμα στη νέα γενιά παραγωγών προσφέροντας ένα επαγγελματικό στούντιο και διάθεση να βοηθήσει αν του ζητηθεί. «Το βασικό κριτήριο για να συμμετάσχει κάποιος στην Bashment είναι να ταιριάζουν τα χνώτα μας.

Πέρα απ' τη μουσική, αυτό που επιθυμώ είναι κυρίως μια παρέα που συνεννοείται μεταξύ της και μετά το όποιο ταλέντο έχει ο καθένας. Δεν ανακατεύομαι αν δεν μου ζητήσει κάποιος, προτιμώ να αφήνω τα παιδιά να κάνουν αυτό που θέλουν».

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει το νέο του δίσκο που αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του '18 κι αν το ολοκαίνουργιο single «Αλήθειες πριν το ψέμα μπει στην μέση» δείχνει κάτι, είναι πως δεν παραμένει στάσιμος. Η ανατολίτικη αισθητική του τραγουδιού, μπορεί να παραπέμπει στο καινούργιο του πάθος, το kung-fu, αλλά αυτό δεν σηματοδοτεί κάτι παραπάνω για το υλικό που δουλεύει αυτό τον καιρό. «Ο δίσκος θα είναι διαφορετικός απ' το τελευταίο single. Οι «Αλήθειες...» είναι απλά ένα τραγούδι που έφτιαξα.

Ο καινούργιος δίσκος θα είναι διαφορετικός. Αυτή τη στιγμή έχω ολοκληρώσει πέντε τραγούδια και συνεχίζω να δουλεύω τα υπόλοιπα. Η μεγαλύτερη διαφορά όσον αφορά τις προηγούμενες δουλειές είναι, πως εγώ ασχολούμαι κυρίως με το στίχο και αφήνω την παραγωγή λίγο στην άκρη. Πιστεύω πολύ στη δύναμη του λόγου και γι' αυτό προσέχω πολύ τι λέω και πώς το λέω. Δεν θέλω άθελα μου να παρασύρω κάποιον ή κάποια κάπου άσχημα».

Ένα μέρος του νέου υλικού θα παρουσιαστεί στο Passport Κεραμεικός, σε μια συναυλία η οποία εκτός ότι αναμένεται να είναι και η μεγαλύτερη που έχει κάνει ποτέ, θα είναι σίγουρα η πιο φιλόδοξη αφού πάνω στην σκηνή θα βρίσκονται και άλλοι καλλιτέχνες προσπαθώντας να προσφέρουν κάτι διαφορετικό. «Εγώ και οι συνεργάτες μου ετοιμάζουμε μια πιο πλούσια οπτικοακουστική εμπειρία. Το live θέλω να έχει ως επίκεντρο το performance, αλλά να μην μένει μόνο εκεί. Θέλουμε να δοκιμάσουμε νέα πράγματα και να υλοποιήσουμε κάποιες ιδέες. Ανυπομονώ».

14 μήνες μετά την τελευταία του εμφάνιση είναι λογικό να ανυπομονεί και το φανατικό του κοινό καθώς ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ εδραιώνεται ως ένα απ' τα πιο σημαντικά ονόματα της σκηνής σήμερα.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00.

Προπώληση 8€ στα παρακάτω σημεία:

// ΝΟΤΙΑ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ //
Bashment Cafe·Bar·Radio·Store – Πάρου 8, Ηλιούπολη
Superfly Cafe - Εμπεδοκλέους 28, Παγκράτι (11:00 - 21:00)
Athens Hood Boycott – Βασιλίσσης Αμαλίας 13 και Ναυαρίνου, Άγιος Δημήτριος

// ΚΕΝΤΡΟ //
Ministry Of Concrete - Αξαρλιάν 3 (πρώην Λέκκα), Σύνταγμα
Rhythm Records - Εμμανουήλ Μπενάκη 74, Εξάρχεια
Ticket House - Πανεπιστημίου 42, Εντός Στοάς

// ΒΟΡΕΙΑ //
Uncle Chroni's tattoo and body piercing - Φανερωμένης 7, Στάση Μετρό Χολαργός

// ΔΥΤΙΚΑ //
Zion - The Roots Corner Of Town - Ερυθραίας 2 και Παναγή Τσαλδάρη, Μετρό Περιστέρι (11:00 - 21:00)

// ΠΕΙΡΑΙΑΣ //
Jackals Tattoo - Κουντουριώτου 164

Online προπώληση στο www.tickethouse.gr

Η τιμή εισιτηρίου στην είσοδο του χώρου θα είναι 10 ευρώ

Keywords
Τυχαία Θέματα