Ο πρόεδρος της Βραζιλίας μετακόμισε από το Προεδρικό γιατί έχει... φαντάσματα


Σύμφωνα με τον Independent, ο Μικέλ Τεμέρ, που έχει αναλάβει το αξίωμα μετά την καθαίρεση της Ντίλμα Ρούσεφ πέρυσι, δήλωσε σε ένα τοπικό περιοδικό πως εκείνος και η οικογένειά του αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Palácio da Alvorada, επίσημη προεδρική κατοικία, επειδή το έβρισκε τρομακτικό.

Ο Τεμέρ και η σύζυγός του Μαρσέλα, η οποία είναι 42 χρόνια μικρότερή του, θα επιστρέψουν στο Palácio do Jaburu, όπου ζούσαν μαζί με τον 7χρονο γιο τους από τότε που εκλέχτηκε αντιπρόεδρος της χώρας το 2011. «Ένιωθα κάτι περίεργο

εκεί. Από το πρώτο βράδυ δεν μπορούσα να κοιμηθώ καλά. Η ενέργεια δεν ήταν καλή. Το ίδιο ένιωσε και η Μαρσέλα. Μόνο στον γιο μου, που έτρεχε από την μία άκρη στην άλλη, άρεσε», φέρεται να δήλωσε σε συνέντευξή του ο 76χρονος Μικέλ στο περιοδικό Veja.

Ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος σχολίασε επίσης, μεταξύ σοβαρού και αστείου, πως με την σύζυγό του είχαν αρχίσει να αναρωτιούνται μέχρι και αν το παλάτι κρύβει φαντάσματα. «Αρχίσαμε να αναρωτιόμαστε: μήπως υπάρχουν φαντάσματα;», σημείωσε χαρακτηριστικά. Το Palácio da Alvorada, που σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «ξημέρωμα», σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Όσκαρ Νίεμαϊερ και διαθέτει πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, παρεκκλήσι, ιατρικό κέντρο και μια τεράστια έκταση με γκαζόν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Globo, η Μαρσέλα έφερε μέχρι και ιερέα στην προσπάθειά της να το «εξαγνίσει» από τα κακά πνεύματα, αλλά μάταια. Η μετακόμιση του Προέδρου της Βραζιλίας έρχεται εν μέσω μια σφοδρής πολιτικής κρίσης στη χώρα, με πολλούς από τους συμμάχους του να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διαφθορά. Ο ίδιος ο Μικέλ Τεμέρ κατηγορείται πως έχει επωφεληθεί από την είσπραξη παράνομων δωρεών όταν εκείνος και η Ντίλμα Ρούσεφ ήταν ταυτόχρονα στην εξουσία

Keywords
Τυχαία Θέματα