«Ο Πιανίστας» στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου


«Ο Πιανίστας» πρόκειται για ένα συναρπαστικό θέαμα, που έχει σημειώσει εξαιρετική επιτυχία σε πολλά μέρη του κόσμου, καθώς και σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ.

​Μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τον Τόμας Μόνκτον ή τον Κόρτνεϋ Στήβενς, μέλη του Circo Aereo, στην κωμική παράσταση σύγχρονου τσίρκου «Ο Πιανίστας» που απομυθοποιεί πλήρως τον κλασικό σολίστ και έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές διεθνείς καλλιτεχνικές διοργανώσεις, ενώ πέρυσι ήταν μία από τις πιο δημοφιλείς παραγωγές του FRiNGE Festival

του Εδιμβούργου.

«Ο Πιανίστας» φιλοξενείται στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας το Σάββατο 11 (ώρα 20.30) και την Κυριακή 12 Μαρτίου (17.00).

Στις προγραμματισμένες παραστάσεις έχει προστεθεί και μία πρωινή την Κυριακή 12/3 (ώρα 11.30). Για την παράσταση αυτή το Μέγαρο προσφέρει προσκλήσεις στα Παιδικά Χωριά SOS και στο Χαμόγελο του Παιδιού, καθώς και περιορισμένο αριθμό δωρεάν εισιτηρίων σε ανέργους (με σειρά προτεραιότητας και με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας τους).

Η κυριακάτικη πρωινή παράσταση είναι ανοιχτή και για αγορά εισιτηρίων σε όσους δεν πρόλαβαν να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους για τις ήδη προγραμματισμένες παραστάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής.

Οι παραστάσεις του Circo Aereo στο Μέγαρο εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Σειράς Γέφυρες που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος.

Λίγα λόγια για το έργο:

Σ’ αυτό απολύτως καταστροφικό ρεσιτάλ ένας διψασμένος για αναγνώριση «βιρτουόζος» προσπαθεί να παίξει πιάνο, αλλά τελικά παίζει με τα νεύρα των ακροατών! Σχεδόν κάθε κίνησή του επί σκηνής καταλήγει σε ένα μικρό Βατερλό, με αποτέλεσμα ο αισιόδοξος, πλην όμως ατυχής, σολίστ να χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας στο τέλος της παράστασης. Στην αρχή, δοκιμάζει να ανοίξει την αυλαία, αλλά εκείνη προβάλλει σθεναρή αντίσταση. Κατά τη διάρκεια του ρεσιτάλ, ο κρυστάλλινος πολυέλαιος της σκηνής μετατρέπεται σε επικίνδυνη αιώρα-παγίδα, και το πιάνο σε ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί!

Στη συνέχεια, μια χιονοστιβάδα από εμπόδια θα μετατρέψουν τη σκηνή σε σουρεαλιστικό πεδίο μάχης και… ό,τι ήθελε προκύψει! Και να που τελικά προκύπτει ένα πολύ διασκεδαστικό… χάος!

Circo Aereo

Thomas Monckton / Courteney Stevens

«Ο Πιανίστας»

Διάρκεια: 55 λεπτά

H παράσταση απευθύνεται και σε παιδιά άνω των 5 ετών.

Πρώτη παρουσίαση: Hämeenlinna City Theatre, Φιλανδία, Σεπτέμβριος 2013

Σκηνοθεσία-Σχεδιασμός: Thomas Monckton & Sanna Silvennoinen

Σχεδιασμός φωτισμών: Juho Rahijärvi

Ηχητικός σχεδιασμός: Tuomas Norvio

Σχεδιασμός κοστουμιού: Kati Mantere

Τιμές εισιτηρίων:

16 € (Ζώνη Β) - 25 € (Ζώνη Α)

Ειδικές τιμές

Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: 6 € - Πολύτεκνοι, 65+: 10 €

Πληροφορίες:

210 72.82.333

www.megaron.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα