Ο Πέτρος Ξεκούκης αποκλειστικά στο pagenews.gr


Ο Πέτρος Ξεκούκης μιλάει στο pagenews.gr επ΄ αφορμή της συνεργασίας του στο μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες». Ανοίγει την καρδιά του και μιλάει μεταξύ άλλων για το Δρομοκαΐτειο, τις βιντεοκασέτες, την αποτέφρωση των νεκρών και τα επαγγελματικά του σχέδια.

Συνέντευξη στην Έπη Τρίμη

Ο Πέτρος Ξεκούκης είναι Έλληνας ηθοποιός με καταγωγή από τα Μέγαρα Αττικής. Έχει πολλές συμμετοχές σε τηλεοπτικές - κινηματογραφικές ταινίες αλλά κυρίως στο θέατρο. Είναι παντρεμένος κι

έχει αποκτήσει τρία παιδία. Δουλεύει , δε, ασταμάτητα από το 1986.

Όπως δήλωσε το 2016 θα μπορούσε να είχε βγει στη σύνταξη με τα ένσημα που έχει μαζέψει, αλλά τον… έφαγε ο Κατρούγκαλος, όπως χαρακτηριστικά τόνισε.Κάθε καλοκαίρι, κάνει δικές του παραγωγές, μαζί με το Γιώργο Ματαράγκα.

Ο Πέτρος Ξεκούκης εξομολογείται πως πέρα από την υποκριτική ήθελε να γίνει ιερέας. Ο ίδιος εξομολείται πως έχει πνευματικό στο Άγιο Όρος, τον οποίο κι επισκέπτεται δύο με τρεις φορές το χρόνο.

Μιλήστε μας για τη θεατρική παράσταση «Γοργόνες και Μάγκες». Ποιός είναι ο ρόλος σας και τί να περιμένει ο θεατής;

Φέτος έχω την τιμή και τη χαρά να συνεργάζομαι μ’ έναν εξαιρετικό θίασο, στο θέατρο Broadway. Σ’ αυτή την παράσταση λοιπόν κάνω το ρόλο του ‘’Δημητρού’’, ενός ανθρώπου που αγαπάει μ’ όλη του την ψυχή τη ‘’Μαρίνα’’ που εκείνη αδιαφορεί παντελώς γι’ αυτόν. Το περίεργο είναι ότι βάλανε εμένα γι’ αυτόν τον ρόλο, ενώ είμαι κι όμορφος και παλικάρι. Το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος που θα έρθει θα γελάσει με την καρδιά του και θα ξεχάσει για λίγο τα προβλήματά του.

Έχουν λοιδορήσει τις βιντεοταινίες, αλλά παίζονται έως σήμερα. Επίσης, πολλοί ηθοποιοί έγιναν γνωστοί κι έβγαλαν χρήματα. Ξέρω, πως έχετε συμμετάσχει κι’ εσείς. Ποιά είναι η άποψή σας;

Η κριτική στο επάγγελμά μας είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει, ωστόσο θεωρώ ότι οι βιντεοταινίες αποτέλεσαν σημείο αναφοράς για μια ολόκληρη δεκαετία. Υπήρχαν και δουλειές που ήταν αξιόλογες και πολλές από τις ερμηνείες των ηθοποιών άξιες συγχαρητηρίων. Ας μην ξεχνάμε ότι η τέχνη αντικατοπτρίζει κάθε φορά τις συνθήκες που επικρατούν στην κοινωνία, κάτι τέτοιο έκαναν οι βιντεοταινίες. Εγώ και πολλοί άλλοι γίναμε γνωστοί μέσα από τις βιντεοταινίες και χρωστάμε πολλά στους δημιουργούς τους.

Υπάρχουν ανακοινώσιμα σχέδια για παράλληλες συνεργασίες εκτός της συμμετοχή σας στο θρυλικό μιούζικαλ «Γοργόνες και Μάγκες»;

Αυτό το διάστημα γυρίζουμε μια καινούργια ταινία του Γιάννη Λαμπατά με τίτλο: ’’Η δεξιά τσέπη του ράσου’’ και σύντομα θα προβληθεί η ταινία του Θοδωρή Μαραγκού: με τίτλο’’ Εν δυνάμει’’ που έχω λάβει μέρος κι εγώ.

Ποιοι ρόλοι σάς ιντριγκάρουν; Υπάρχει κάποιος που θα θέλατε διακαώς να παίξετε αλλά δε σάς δόθηκε η ευκαιρία;

Η αλήθεια είναι ότι στην καριέρα μου έχω υποδυθεί πολλούς ρόλους και ποτέ μου δεν αισθάνθηκα ότι αδικήθηκα παίρνοντας κάποιον απ’ αυτούς. Ωστόσο, κάθε νέα σεζόν περιμένω με ανυπομονησία να μου δοθεί ο καινούργιος μου ρόλος με προσμονή να φανώ άξιος να τον ερμηνεύσω.

Είστε ιδιαίτερα γνωστός από τις σειρές «Άγγιγμα ψυχής» και «Οι στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη», αλλά και ταινίες, όπως το «I love Καρδίτσα» και «Ουζερί Τσιτσάνης». Κατά την ταπεινή μου γνώμη η ιδιωτική ελληνική τηλεόραση είναι πλέον οχετός. Δε θα έπρεπε οι καναλάρχες να οδηγούν «το καράβι της τηλεθέασης» σ’ ένα μείγμα εύπεπτων εκπομπών αλλά συνάμα με ανθρώπους γνώστες του αντικειμένου κι όχι φελλών;

Είναι γεγονός ότι στο επάγγελμά μας είναι πολλοί εκείνοι που παίρνουν ρόλους χωρίς να έχουν γνώσεις υποκριτικής. Κάποιοι απ’ αυτούς είναι ταλαντούχοι και δικαίως έχουν κατακτήσει μα θέση στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Σ’ αυτή την περίπτωση, δε θεωρώ κατακριτέο το γεγονός της ενασχόλησής τους με την τέχνη. Από την άλλη πλευρά, ο κάθε θεατής με γνώμονα την κριτική του σκέψη, θα πρέπει να προβαίνει σε αξιολόγηση των τηλεοπτικών προγραμμάτων και να παρακολουθεί τα προγράμματα που ανταποκρίνονται στις δικές του απαιτήσεις.

Διάβασα στο βιογραφικό σας πως ζήσατε για 15 ημέρες στο Δρομοκαΐτειο προκειμένου να μπορείτε να ερμηνεύσετε όσο πιο πειστικά το αυτοβιογραφικό κείμενο του ποιητή Ρώμου Φιλύρα, με τον τίτλο «Ο χορός των επίπλων». Τί σας έκανε εντύπωση κατά τη διαμονή σας, δεδομένου πως έχω ακούσει πως οι συνθήκες είναι παραπάνω από άθλιες με καταγγελίες μέχρι και βιασμών. Αληθεύει;

Η σύντομη παραμονή μου στο Ψυχιατρείο, δε μου επιτρέπει να έχω πλήρη εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτοί οι άνθρωποι βιάζονται, καθώς εγώ δεν έγινα μάρτυρας τέτοιου γεγονότος. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν κακία μέσα τους. Ορισμένοι είναι παραμελημένοι από τις οικογένειές τους, ενώ άλλοι έχουν κάνει και φιλίες μεταξύ τους. Πιστεύω ότι καθήκον όλων μας είναι να μη τους περιθωριοποιούμε αλλά να τους δείξουμε αγάπη.

Μεγάλες καταστροφές είχαν προκληθεί στη Μάνδρα Αττικής και την ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων από την καταρρακτώδη βροχή. Η πολιτεία έκανε πραγματικά ό,τι είναι εφικτό για να είναι ετοιμοπόλεμη ή τρέχει πανικόβλητη να μαζέψει τα αμάζευτα;

Όσον αφορά το Δήμο Μεγαρέων που κατοικώ, μπορώ να πω ότι η Δημαρχία ήταν δίπλα στους πληγέντες. Δυστυχώς ήταν μία θεομηνία, με αποτέλεσμα να επέλθουν οι εν λόγω ζημίες παρ’ όλο που υπήρχαν τα μέτρα προστασίας, αλλά αυτά δεν μπορούσαν να εκπληρώσουν το σκοπό τους.



Η ανεξιθρησκία κι ο σεβασμός όλων των θρησκειών στην πατρίδα μας, σάς βρίσκει σύμφωνο;

Η ανεξιθρησκία είναι κάτι που με βρίσκει απολύτως σύμφωνο, καθώς πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πιστέψει σ’ όποια θρησκεία επιθυμεί. Άλλωστε, η θρησκευτική ελευθερία κατοχυρώνεται στο Σύνταγμά μας και σε Διεθνείς Συμβάσεις.

Το να διαθέτει το σώμα του ένας άνθρωπος είτε στην επιστήμη είτε για αποτέφρωση δεν το αποδέχεται η εκκλησία. Οι δικές σας σκέψεις;

Καταρχήν, πιστεύω ότι ο κάθε άνθρωπος είναι απολύτως ελεύθερος να διαθέτει το σώμα του σύμφωνα με την αρέσκειά του. Έτσι, λοιπόν, σέβομαι την επιλογή του καθενός όποια και να είναι αυτή. Ωστόσο προσωπικά δε θα προέβαινα σε μια αντίστοιχη πράξη, γιατί ως Ορθόδοξος Χριστιανός πιστεύω στη μεταθάνατο ζωή και την Ανάσταση του σώματος κατά τη Δευτέρα Παρουσία, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί αν έχει αποτεφρωθεί ο νεκρός.

Διάβασα πως πιστεύετε στα θαύματα. Ποιό θαύμα ζητάτε να γίνει στην προσευχή σας για την πατρίδα και τον κόσμο;

Αυτό που ζητάω είναι να μπορέσουν όλοι οι άνθρωποι να αντιμετωπίζουν με αγάπη και σεβασμό τους γύρω τους. Γιατί μόνο τότε θα σταματήσουν οι πόλεμοι, θα επέλθει η δικαιοσύνη, θα κυριαρχήσει η αλληλεγγύη, θα παύσουν οι βιαιοπραγίες και οι καρδιές των ανθρώπων θα γαληνεύσουν.

Πώς θα θέλατε να κλείσουμε τη συνέντευξή μας;

Θα ήθελα να ευχηθώ ο καθένας μας στη ζωή του να προσθέσει ελπίδες, να αφαιρέσει λάθη και κακία, να πολλαπλασιάσει όνειρα και να διαιρέσει την αγάπη του στους γύρω του.

Keywords
Αναζητήσεις
πετρος ξεκουκης ηθοποιος
Τυχαία Θέματα