Ντάισελμπλουμ: Ελπίζω σε συμφωνία πριν το τέλος Μαΐου


Ιδιαίτερα έχει καθυστερήσει η ολοκλήρωση της β' αξιολόγησης, σύμφωνα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος βρίσκεται στο βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και αναφέρεται στο ελληνικό ζήτημα.

Ωστόσο, παρά την καθυστέρηση, την οποία βλέπει, ο πρόεδρος του Eurogroup εμφανίστηκε αισιόδοξος πως σύντομα θα επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

"Ελπίζω να είμαι σε θέση να ανακοινώσω τη συμφωνία πριν το τέλος Μαΐου", είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στη συμφωνία είπε ότι ο στόχος για δεκαετή πλεονάσματα ύψους 3,5% θα πρέπει να μειωθεί.

"Εργαζόμαστε διαρκώς,

ώστε να βρίσκονται λύσεις για την Ελλάδα και την Ε.Ε.", πρόσθεσε και τόνισε πως "έχουν επιτευχθεί πολλά κατά την πρώτη φάση του προγράμματος", με αποτέλεσμα τη βελτίωση της εμπιστοσύνης και τη θετική δημοσιονομική πορεία της χώρας.


Ο κ. Ντάισελμπλουμ δήλωσε ακόμα ότι ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας μπορεί να εξελιχθεί σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, κάτι το οποίο ήδη βρίσκεται υπό μελέτη.

Όσον αφορά τα μέτρα για μετά το τέλος του προγράμματος, επανέλαβε ότι οι παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό θα εφαρμοστούν το 2019, ενώ οι αντίστοιχες για το αφορολόγητο το 2020, εφόσον επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Σχετικά με την αγορά εργασίας, έθεσε ως βασικό στόχο αφενός την προστασία των εργαζομένων με βάση τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές, αφετέρου την ενίσχυση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας.

Καταλήγοντας, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του περί "σπατάλες χρημάτων σε ποτά και γυναίκες", εμφανίστηκε απολογητικός λέγοντας ότι "δεν είχα καμία πρόθεση να προσβάλω κανέναν" και "να προκαλέσω νέες διχόνοιες".

Keywords
Τυχαία Θέματα