ΝΑΤΟ: Συγνώμη στον Ερντογάν για την προσβολή


Μάλιστα η συγνώμη του ΝΑΤΟ στον Ερντογάν συνοδεύτηκε από επιστολή όπου για το νέο διπλωματικό επεισόδιο ευθύνη φέρει ένας υπάλληλος του ΝΑΤΟ.

«Ζητώ συγγνώμη για την προσβολή. Το περιστατικό ήταν το αποτέλεσμα πράξεων ενός ατόμου και δεν αντικατοπτρίζει τις απόψεις του ΝΑΤΟ», φέρεται να δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ,

σύμφωνα με αναμετάδοση τηλεγραφήματος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων από το Αθηναϊκό πρακτορείο.

Τη συγνώμη του ισχυρού άνδρας του ΝΑΤΟ είχε μεταδώσει νωρίτερα σε έκτακτο παράρτημά της στην διαδικτυακή έκδοσή της η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Daily Sabah. Νωρίτερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε εκνευριστεί και είχε δώσει εντολή να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις από τη συμμαχική άσκηση που διεξάγεται στη Νορβηγία, καθώς σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης ο εχθρός ήταν η Τουρκία.

Όπως είχε μεταδώσει το πρακτορείο Αναντολού, ο πρόεδρος δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γκεόργκι Χουλουσί Ακάρ και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελικ.

"Μου είπαν ότι αποσύρουν τους 40 στρατιώτες μας από εκεί (τη Νορβηγία)", δήλωσε ο Ερντογάν."Τους είπα να το κάνουν αμέσως. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια συμμαχία."ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη άσκηση σε διάστημα λίγων εβδομάδων όπου ο εχθρός για την συμμαχία είναι η Τουρκία. Το ίδιο σενάριο προέβλεπε και η άσκηση “Άρτεμις 2017” η οποία διεξήχθη στο πεδίο βολής Κρήτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα