Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου: Σε τεχνητό κώμα ο θρυλικός αρσιβαρίστας


Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η κατάσταση της υγείας του Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου. Ο θρυλικός αρσιβαρίστας υποφέρει από ηπατική ανεπάρκεια και πλέον η ζωή του διατρέχει άμεσο κίνδυνο, αφού η υγεία του επιδεινώθηκε σημαντικά τα τελευταία 24ωρα.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Τουρκίας, ο 50χρονος αθλητής βρίσκεται σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο «Bakırköy Sadi Konuk» και πιθανότατα θα υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση ήπατος.

“Ο εθνικός μας αρσιβαρίστας μπήκε στο νοσοκομείο πριν από 15-20 ημέρες και λαμβάνει θεραπεία

στην οποία δείχνει να ανταποκρίνεται. Παραμένει συνδεδεμένος με μηχανήματα, αλλά είμαστε αισιόδοξοι ότι η κατάστασή του μπορεί να βελτιωθεί” ανέφερε ένας εκ των θεραπόντων ιατρών.

Ποιος είναι ο Ναΐμ Σουλεϊμάνογλου

Ο Σουλεϊμάνογλου, γνωστός και ως “Ηρακλής τσέπης” έχει γράψει χρυσές σελίδες στο άθλημα της άρσης βαρών και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στη λαμπρή του καριέρα, ο γεννημένος στη Βουλγαρία παλαίμαχος αρσιβαρίστας κατέκτησε του 3 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια, 5 χρυσά μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με την Τουρκία, 2 χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο εκπροσωπώντας την Βουλγαρία, 2 χρυσά σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ένα 1 χάλκινο.

Γεννήθηκε στο Πτιχάρ της Βουλγαρίας στις 23 Ιανουαρίου 1967 σαν Ναούμ Σουλεμάνοβ (Naum Shalamanov) και ήταν Τουρκικής καταγωγής. Σε όλη του την καριέρα κέρδισε τρία ολυμπιακά πρωταθλήματα, επτά παγκόσμια πρωταθλήματα και έξι ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ 46 φορές, όλα σαν αθλητής της Τουρκίας.

Το πρώτο του ρεκόρ το έκανε σε ηλικία 16 ετών και λόγω του ύψους του (1.47 cm) αποκαλούνταν Ηρακλής τσέπης. Έγινε μέλος της εθνικής ομάδας της Βουλγαρίας αλλά το 1984 δε συμμετείχε στους Ολυμπιακούς αγώνες λόγω του μποϋκοτάζ των κομμουνιστικών κρατών στο οποίο συμμετείχε και η Βουλγαρία. Το 1988 αποκτά την Τουρκική υπηκοότητα και συμμετέχει από τότε εκπροσωπώντας την Τουρκία και κατακτώντας μετάλλια σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις.

Σύμφωνα με τη wikipedia, είναι ο μοναδικός προς το παρόν αθλητής άρσης βαρών που έχει καταφέρει να σηκώσει 2.5 φορες το βάρος του στην κίνηση του αρασέ και ένας εκ των 7 αθλητών που σήκωσαν 3 φορές το βάρος τους στήν κίνηση του εμπολέ-ζετέ.

Keywords
Τυχαία Θέματα