Μοναδικό: Το πανέμορφο ακατοίκητο νησί των ναυαγίων με τη μία παραλία (vid)


Το νησί Σαπιέντζα βρίσκεται απέναντι από τις νότιες ακτές της Μεθώνης στη Μεσσηνία και είναι το πιο σημαντικό και ομορφότερο νησί από το σύμπλεγμα των Μεσσηνιακών Οινουσσών.

Η Σαπιέντζα βρίσκεται πάνω στον σημαντικό ναυτικό δρόμο που συνδέει την Ιταλία με την Μέση Ανατολή. Στις ακτές της έχουν σημειωθεί αρκετά ναυάγια, ορισμένα απ’ τα οποία μετέφεραν ιδιαίτερα σημαντικό φορτίο, με μεγάλη αξία σήμερα για την αρχαιολογία.

Ένα από τα ναυάγια περιείχε τις κολόνες από το μεγάλο περιστύλιο που είχε χτίσει ο Ηρώδης στην Καισάρεια της Παλαιστίνης τον 1ο μ.Χ. αιώνα, ενώ ένα άλλο περιείχε

σημαντικές ρωμαϊκές σαρκοφάγους.

Οι πλαγιές της Σαπιέντζας είναι καταπράσινες και τα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας έχουν ένα μοναδικό εξωτικό χρώμα.

Οι ακτές της είναι βραχώδεις, ενώ υπάρχει και μια πανέμορφη αμμουδιά στο νησί, στην βόρεια πλευρά, απέναντι από την Μεθώνη και φέρει το όνομα Άμμος.

Έχει έναν υποτυπώδη μόλο και ένα ξύλινο περίπτερο όπου κανείς μπορεί να ξεκουραστεί σ’ αυτό. Το νησί είναι ακατοίκητο και υπάρχει μόνο ένας παλιός φάρος ψηλά στο βουνό, προσβάσιμος με τα πόδια από πεζοπορικό μονοπάτι, που προσφέρει απίστευτη θέα.

Η Σαπιέντζα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους φίλους της κατάδυσης. Τα αρχαία ναυάγια γύρω από το νησί είναι τόσα πολλά και σημαντικά, ώστε υπάρχει σκέψη για τη δημιουργία υποβρύχιου αρχαιολογικού πάρκου για την ανάδειξη της περιοχής.

Σύμφωνα με το mygreekholiday.gr, για να φτάσει κανείς στη Σαπιέντζα μπορεί να πάρει το καΐκι από τη Μεθώνη για ξενάγηση, μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα