Λάρισα: Καταδικάστηκε ανήλικος για τον θάνατο υπέργηρης γυναίκας


Λάρισα: Μπορεί να ήταν μόλις 15 χρόνων και ανήλικος, όμως συμμετείχε σε μια κλοπή από την οποία έχασε τη ζωή της με τόσο άδικο τρόπο μια 95χρονη. Το συγκεκριμένο περιστατικό κλήθηκε να εξετάσει το Τριμελές Εφετείο Ανηλίκων Λάρισας και έκρινε τον νεαρό ένοχο και τον καταδίκασε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία», ο κατηγορούμενος μαζί με μια ομάδα άλλων ατόμων μεγαλύτερων από τον ίδιο ένα βράδυ μπαίνουν στο σπίτι της ηλικιωμένης από το παράθυρο. Την ακινητοποιούν και τη φιμώνουν.

Παίρνουν μια τηλεόραση και 150 ευρώ και φεύγουν.

Η 95χρονη όμως δεν αντέχει και φεύγει από τη ζωή. Κάποια μέλη της συγκεκριμένης ομάδας συνελήφθησαν λίγες ημέρες αργότερα από εκείνο το περιστατικό καθώς μαζί διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή. Όλοι τους νεαροί καθώς εκτός από τον τότε 15χρονο οι υπόλοιποι ήταν ηλικίας από 22 έως 32 ετών. Μετά από το περιστατικό με τον θάνατο της 95χρονης, δεν σταματούν.

Μερικές νύχτες έπειτα, μπαίνουν από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι ενός 82χρονου και μιας δίχρονης και αφαιρούν το χρηματικό ποσό των 1.050 ευρώ και ένα κυνηγετικό όπλο. Ακολουθεί το σπίτι ενός δίχρονου απ’ όπου παίρνουν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και μία τηλεόραση, καθώς και το φορτηγό του από την αυλή. Μια άλλη νύχτα μπαίνουν σε σπίτι 88χρονου όπου με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος του, αφαιρούν χρυσαφικά και ένα κυνηγετικό όπλο με δέκα φυσίγγια. Από έναν άλλο 81χρονο αφαιρούν το χρηματικό ποσό των 2.800 ευρώ, χρυσαφικά και μία τηλεόραση.

Keywords
Τυχαία Θέματα