Κρυολόγημα: Τα πέντε tips που μπορούν να εξαφανίσουν τα συμπτώματα


Τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος όπως το συνάχι, ο πυρετός, ο βήχας και η καταρροή δυσκολεύουν την ημέρα μας. Επίσης το στρες, η κακή διατροφή και ο ανήσυχος ύπνος όχι μόνο ευνοούν την εμφάνιση των συμπτωμάτων, αλλά τις περισσότερες φορές καθυστερούν και την απομάκρυνσή τους.

Μερικές συμβουλές που μπορούν να εξαφανίσουν τα ενοχλητικά συμπτώματα γρηγορότερα:

1) Τροφές με μαγνήσιο

To μαγνήσιο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην άμεση καταπολέμηση των ιώσεων. Παράλληλα χτίζει

ένα «τείχος» που σας προστατεύει από τις επιθέσεις των μικροβίων. Τροφές πλούσιες σε μαγνήσιο είναι το σπανάκι, οι ξηροί καρποί, η βρώμη, το αβοκάντο, οι μπανάνες, το καλαμπόκι, οι χουρμάδες, το κακάο, το μπρόκολο, η αγκινάρα, το σουσάμι και ο αρακάς.

2) Περιορίστε την κατανάλωση γαλακτοκομικών προιόντων

Τα γαλακτοκομικά προιόντα όπως το γάλα και το γιαούρτι αυξάνουν την παραγωγή βλέννας που μπορεί να δυσκολεύει την αναπνοή. Ετσι, καλό θα ήταν να περιοριστεί η κατανάλωσή τους την περίοδο που μπορεί να έχετε δυσχέρειες με την αναπνοή σας και έντονο πονόλαιμο.

3) Bάλτε στη διατροφή σας τον θαυματουργό κουρκουμά

Ο κουρκουμάς με τις αντιοξειδωτικές του ιδιοτητές μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα του κρυολογήματος (το βήχα και τον πονοκέφαλο). Φτιάχνοντας ένα ζεστό ρόφημα με κουρκουμά και μέλι μπορείτε να νιώσετε σημαντική ανακούφιση.

4) Σκόρδο και έλαιο ρίγανης

Οι αντιμικροβιακές ουσίες του σκόρδου είναι γνωστές. Αξίζει, όμως, να σταθούμε και στις ευεργετικές ιδιότητες του ελαίου ρίγανης: περιέχει μαγνήσιο, ψευδάργυρο, βιταμίνες A και C, κάλιο, σίδηρο και χαλκό. Μια σταγόνα διαλυμένη σε νερό μπορεί να βοηθήσει στον πονόλαιμο.

5) Η ξεκούραση είναι το άλφα και το ωμέγα

Η άμυνα του οργανισμού δεν μπορεί να ενισχυθεί αν ο οργανισμός δεν κάνει ένα διάλειμμα από τους καθημερινούς ρυθμούς του. Ο καλός ύπνος μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα