Κίνα: Πυρκαγιά έπληξε τον φημισμένο βουδιστικό ναό Jokhang στη Λάσα


Κίνα - πυρκαγιά: Η φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο μοναστήρι αυτό που χτίστηκε τον 7ο αιώνα στην καρδιά της παλιάς πόλης της Λάσας, και πλέον περιλαμβάνεται στην Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά της Unesco, μετάδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Αξιωματούχος του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο Θιβέτ μετέβη αμέσως στο σημείο αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα Tibet Daily.

Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα

μέσα κοινωνικής δικτύωσης, διακρίνεται ένα μέρος της στέγης του μοναστηριού να φλέγεται και ένα πυκνό σύννεφο καπνού να το έχει σκεπάσει.

Ωστόσο στο Twitter, το οποίο είναι μπλοκαρισμένο στην Κίνα, Θιβετιανοί που ζουν στο εξωτερικό έγραψαν ότι οι φωτογραφίες και άλλες πληροφορίες για την πυρκαγιά που δημοσιεύτηκαν, γρήγορα λογοκρίθηκαν.

Πηγές στη Λάσα, δήλωσαν ότι "η αστυνομία απείλησε όσους τυχόν δημοσιεύσουν φωτογραφίες ή πληροφορίες που δεν είναι επίσημες σχετικά με τη φωτιά", έγραψε στο Twitter ο Ρόμπερτ Μπάρνετ, ειδικός για το Θιβέτ που έχει την έδρα του στο Λονδίνο.

Η καταστροφή σημειώθηκε την ώρα που οι Θιβετιανοί γιόρταζαν το Σάββατο το Λοσάρ, την παραδοσιακή τους Πρωτοχρονιά που άρχισε την Παρασκευή, όπως και η κινεζική Πρωτοχρονιά με την οποία άρχισε το νέο σεληνιακό έτος του Σκύλου. Επομένως, το μοναστήρι ήταν κλειστό για το κοινό το Σάββατο.

Η Κίνα, η οποία πήρε τον έλεγχο του Θιβέτ το 1950, κατηγορείται συχνά για άσκηση πολιτικής που έχει στόχο να αφανίσει τον θιβετιανό πολιτισμό που βασίζεται στον Βουδισμό.

Το Πεκίνο διαβεβαιώνει, από την πλευρά του, ότι προσέφερε στην περιοχή των Ιμαλαΐων καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα