Υπεράνω κάθε υποψίας ο Kαλίντ Μασούντ: Πολύτεκνος πατέρας, δάσκαλος αγγλικών, body buildning


Την πλήρη ταυτότητα του εξτρεμιστή-δολοφόνου που σκόρπισε τον θάνατο στην καρδιά του Λονδίνου, έδωσε στη δημοσιότητα η Scodland Yard. Είναι ο 52χρονος Khalid Masood. Λίγο νωρίτερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, από το βήμα της βρετανικής βουλής είχε πει πως ο τρομοκράτης είχε γεννηθεί στη Βρετανία, ήταν πολίτης της χώρας και ότι είχε ερευνηθεί από την ΜΙ5 για εξτρεμιστική δράστη.

Οπως αναφέρει ο Guardian,

ο Μασούντ ήταν γνωστός στις αρχές από προηγούμενες καταδίκες του για επιθέσεις, διατάραξη της δημόσιας τάξης και οπλοκατοχή, όχι όμως για τρομοκρατική δράση. Μάλιστα είχε αρκετά ψευδώνυμα.Η πρώτη καταδίκη του ήταν τον Νοέμβριο του 1983 για ποινικό αδίκημα και η τελευταία τον Δεκέμβριο του 2003 γιατί είχε στην κατοχή του ένα μαχαίρι.

Ο Μασούντ γεννήθηκε 25/12/1964, στο Κεντ αλλά ζούσε το περισσότερο μέρος της ζωής του στο West Midlands.

Όπως λέει, η Scotland Yard ο Μασούντ δεν απασχολούσε τις αρχές για θέματα τρομοκρατίας και σύμφωνα με τον Guardian, ο μακελάρης δεν ήταν μεταξύ των 3.000 Βρετανών που βρίσκονται στη λίστα της MI5 και θεωρούνται ως δυνητικά ικανοί να διαπράξουν τρομοκρατικές ενέργειες.

Περίπου 3.000 Βρετανοί, κυρίως ισλαμιστές, παρακολουθούνται γιατί η αστυνομία υποπτεύεται ότι μπορεί να προβούν σε τρομοκρατική επίθεση. Από αυτούς, οι 500 αποτελούν αντικείμενο ενεργών ερευνών και μόνο ένας περιορισμένος αριθμός αυτών καθίστανται στόχοι φυσικής επιτήρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Kαλίντ Μασούντ 52, Λονδίνου,Kalint masount 52, londinou