Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Ξεκινούν στις 29 Νοεμβρίου


Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί συζητήθηκαν στην διυπουργική, στο υπουργείο Οικονομικών, όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι των συμβολαιογράφων και από την πλευρά της κυβέρνησης παρόντες ήταν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης κυβέρνηση και συμβολαιογράφοι «τα βρήκαν» ενώ οι σύλλογοι των συμβολαιογράφων πρέπει να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις για να σταματήσουν την αποχή

τους. Ερωτηθείς αργότερα ο υπουργός Οικονομικών, δήλωσε πως η σύσκεψη «πήγε πολύ καλά».

Ο πρόεδρος του συλλόγου των συμβολαιογράφων Γιώργος Ρούσκας ανέφερε πως «είναι κοινή πεποίθηση ότι πάμε για λύση» και οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα αρχίσουν στις 29 του μηνός. Πρόσθεσε ότι έλαβαν από την κυβέρνηση «απόλυτες διασφαλίσεις» πως δεν θα κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητά τους, με την αυστηροποίση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι γενικές συνελεύσεις με θέμα την αναστολή της αποχής θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Να θυμίσουμε πως για τους θεσμούς, που αναμένεται να επιστρέψουν στις 27 Νοεμβρίου, το ζήτημα των πλειστηριασμών ήταν μείζον για τη γ’ αξιολόγηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα