Ιαπωνία: Άνεμοι παρασύρουν φλεγόμενο Ιρανικό δεξαμενόπλοιο (vid)


Το δεξαμενόπλοιο Sanchi, το οποίο μετέφερε σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια ελαφρού αργού, τυλίχθηκε στις φλόγες όταν συγκρούστηκε με κινεζικό φορτηγό στα ανοιχτά της Ιαπωνίας στην Σανγκάη.

Να σημειωθεί ότι το ιρανικό δεξαμενόπλοιο το οποίο πήρε φωτιά πριν από σχεδόν μία εβδομάδα, εισήλθε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας ακυβέρνητο, όπως έκανε γνωστό ένας εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής σήμερα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι σπρώχνουν το ακόμα φλεγόμενο πλοίο μακριά από τις ακτές της Κίνας.

Το δεξαμενόπλοιο Sanchi βρισκόταν το απόγευμα

της Πέμπτης περίπου 300 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του νησιού Αμάμι Οσίμα, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

Νωρίτερα οι κινεζικές αρχές απέρριψαν την προσφορά που έκανε η ιαπωνική ακτοφυλακή να βοηθήσει, τονίζοντας ότι θα ζητήσουν βοήθεια όταν θα τη χρειαστούν.Η τύχη των 31 εκ των 32 ναυτικών που αποτελούσαν το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου, 30 υπηκόων του Ιράν και δύο υπηκόων του Μπανγκλαντές, συνεχίζει να μην είναι ακόμη γνωστή.Μόνο μια σορός έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Μεταφορών της Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα