Η τελευταία εμφάνιση του πρίγκιπα Φίλιππου - Αποχώρησε από τον δημόσιο βίο (pics)

14:25 3/8/2017 - Πηγή: Pagenews

Έπειτα από 65 χρόνια βασιλικής «καριέρας» ο πρίγκιπας Φίλιππος αποχώρησε από τον δημόσιο βίο της Βρετανίας και χθες έκανε την τελευταία του δημόσια εμφάνιση.

Ο 96χρονος σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ έβγαλε το καπέλο του και έριξε αυλαία στις δημόσιες εμφανίσεις του.

Ήταν μία μέρα που την περίμεναν όλοι, αφού πριν από λίγο καιρό το Παλάτι είχε ανακοινώσει ότι ο Φίλιππος θα αποσυρθεί από τα καθήκοντά του, όπως και έγινε.

Η αυλαία έπεσε με τον πρίγκιπα να κάνει την τελευταία του σόλο εμφάνιση

αποχαιρετώντας τους Πεζοναύτες του Βασιλικού Στόλου έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στην ύστατη αυτή εμφάνιση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, που συγκεντρώθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής σε έναν Πρίγκιπα που μετά σχεδόν 7 δεκαετίες ενεργούς παρουσίας, στιγματίζοντας τις πιο σημαντικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε ενεργή παρουσία στη δημόσια ζωή της Βρετανίας, είχε κάνει 22.200 σόλο εμφανίσεις, 5496 δημόσιους λόγους και 637 ταξίδια εκτός Ηνωμένου Βασιλείου στο πλάι της Ελισάβετ.

Ο Φίλιππος παντρεύτηκε την Ελισάβετ το 1947. Έγινε γνωστότερος για τα διάφορα σχόλιά του σε δημόσιες εμφανίσεις του που μπορεί να έφερναν το Στέμμα σε δύσκολη θέση.

Από τα «μαργαριτάρια» του που θα μείνουν αξέχαστε ξεχωρίζει η φράση για «σχιστομάτηδες» που είχε πει τη δεκαετία του '80 σε επίσκεψη στην Κίνα ή η εξής ερώτηση, το 1995, σε δάσκαλο οδηγών στη Σκωτία: «Και πώς κρατάτε τους ιθαγενείς για αρκετή ώρα μακριά από τα ξίδια ώστε να περάσουν την εξέταση;».

Keywords
Τυχαία Θέματα