''Η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης'' δηλώνει ο Μητσοτάκης στο ΕΛΚ


''Δεν αρκούν τα ημίμετρα ούτε και οι πανηγυρισμοί για το τι έχουμε πετύχει», τόνισε από βήματος ο πρόεδρος της Ν.Δ., μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μάλτα. Είπε, ακόμα, πως η αρχιτεκτονική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης έχει πολλά προβλήματα και πως χρειάζεται μεγαλύτερη εμβάθυνση.

«Η Ελλάδα θα είναι στην πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης», υπογράμμισε επισημαίνοντας πως πρέπει να προχωρήσει «το banking union ώστε να υπάρχει κοινός δανεισμός για όλες τις χώρες».

Ο πρόεδρος της

ΝΔ ανέφερε ακόμα ότι είναι αναγκαία η «ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής για κοινή φύλαξη των συνόρων μας» ενώ ξεκαθάρισε ότι όλα τα κράτη οφείλουν «να μοιραστούν με δίκαιο τρόπο τις προσφυγικές ροές».

«Δεν είναι θέμα χρημάτων», είπε ο κ. Μητσοτάκης, «είναι θέμα πολιτικής βούλησης».

Αναφερόμενος στην Ελλάδα ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως είναι η πρώτη χώρα που χτυπήθηκε από τον λαϊκισμό και πως θα είναι και η πρώτη που θα τον κερδίσει.

«Η μάχη κατά του λαϊκισμού κερδίζεται από όλους μας, στις χώρες μας, με εφαρμογή πολιτικών που έχουν προτεραιότητα τις μεταρρυθμίσεις και πυξίδα την αλήθεια», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα