Η δήλωση ''της ημέρας'' από τον Ερντογάν


Συνεπής στην ''αποκλειστική'' του όπως φαίνεται απασχόληση, των τελευταίων ημερών, ο Νταγίπ Ερντογάν εκτοξεύει και πάλι τις απειλές του κατά της Ευρώπης, λέγοντας αυτή τη φορά ότι οι Ευρωπαίοι θα έρθουν αντιμέτωποι με πολλές εκπλήξεις μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου ενώ θα συνεχίσει να τους αποκαλεί φασίστες, αφού αυτοί επιμένουν να τον αποκαλούν δικτάτορα.

Αναφερόμενος προς το πρόσωπο του προέδρου της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγιερ,

ο Ερντογάν δήλωσε πως παρά το γεγονός πως παραμένουν καλοί φίλοι, έκανε μια δήλωση εναντίον του. Όπως είχε πει ο Γερμανός πρόεδρος, «βλέπουμε με αγωνία πως ότι έχουμε χτίσει όλες αυτές τις δεκαετίες καταρρέουν».


«Έχετε την ελευθερία να αποκαλείτε τον Ερντογάν δικτάτορα, αλλά ο Ερντογάν δεν έχει την ελευθερία να σας αποκαλεί φασίστες ή Ναζί. Μην προσβάλλεστε, θα συνεχίσω να χρησιμοποιώ τους ίδιους όρους για αυτούς, όσο αποκαλούν τον Ερντογάν δικτάτορα», είπε ο τούρκος πρόεδρος στο Kanal D και το CNN Turk, σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή.

Επιπλέον, επισήμανε πως έχει κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιεί τον όρο Ναζί και αναφέρθηκε και στην Ολλανδία.

«Το ίδιο ισχύει και για την Ολλανδία. Δεν αφήνεις την υπουργό μου να μπει στο προξενείο, βάζεις τα σκυλιά σου να δαγκώσουν τους πολίτες μου. Και που είναι το διεθνές δίκαιο; Και μετά όταν εμείς λέμε για ναζισμό ενοχλούνται. Δεν είναι ναζισμός; Να πούμε φασισμός; Ποιο προτιμούν; Εκείνο να λέμε. Εκείνη την εποχή δύο πράγματα υπήρχαν, στην Ιταλία φασισμός και στη Γερμανία ναζισμός. Αυτά δεν είναι πράγματα που έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους».

Για το δημοψήφισμα ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αναμένει νίκη του «ΝΑΙ» με ποσοστό πάνω από 52%. «Η διαπίστωσή μας από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που κάναμε είναι ότι κάθε μέρα που περνά το ποσοστό του ναι είναι μπροστά και συνεχίζει να ανεβαίνει. Ελπίζουμε να αυξηθεί πολύ περισσότερο».

Keywords
Τυχαία Θέματα