Γκραν Πρι F1 Αμερικής: Έχει αγώνα το Σαββατοκύριακο!


Έτσι, αυτό το Σαββατοκύριακο ο θίασος της Formula 1 επισκέπτεται το Ώστιν για τον πρώτο εκ των δυο συνεχόμενων αγώνων, επί Αμερικανικού εδάφους. Ακολουθεί ο αγώνας στο Μεξικό μια βδομάδα αργότερα.

Καθοριστικό ρόλο θα παίξουν τα ελαστικά, οι γόμες και οι επιλογές των ομάδων.

Όπως έχει συμβεί σε πολλούς αγώνες φέτος ο συνδυασμός γομών είναι ένα επίπεδο πιο μαλακός απ’ ότι ο αντίστοιχος του 2016. Αυτό σε συνδυασμό με τους νέους κανονισμούς του 2017 και τα φαρδύτερα ελαστικά

είναι πιθανό να οδηγήσει σ’ ένα ακόμη ρεκόρ πίστας, όπως έχει γίνει στους προηγούμενους αγώνες. Η πίστα της Αμερικής (Circuit of the Americas) δανείζεται στοιχεία από άλλα διάσημα event όσον αφορά στη σχεδίασή της. Αυτό την καθιστά ιδιαίτερα δημοφιλή ανάμεσα στους οδηγούς. Επίσης σε αντίθεση με την πλειοψηφία των πιστών, η φορά της είναι αντίθετη με αυτή, των δεικτών του ρολογιού.

· Η πάρα πολύ μαλακή γόμα εμφανίζεται στο Circuit of the Americas για πρώτη φορά: Επίσης για μοναδική φορά θα έχει ροζ χρώμα!

· Ο Carlos Sainz θα κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή του με τη Renault. Θα χρησιμοποιήσει την επιλογή γομών που είχε κάνει ο Jolyon Palmer. Επίσης ο Daniil Kvyat, που αντικαθιστά το Sainz στην Toro Rosso, θα χρησιμοποιήσει τις επιλογές του Sainz. Ο φετινός νικητής στο Le Mans Brendon Hartley, θα οδηγήσει για την Toro Rosso, χρησιμοποιώντας τις επιλογές ελαστικών που είχε κάνει ο Kvyat.

· Οι διεκδικητές του πρωταθλήματος έχουν κάνει διαφορετικές επιλογές για την Αμερική. Ο Lewis Hamilton έχει πάρει 3 σετ μαλακής γόμας (μόνο ο Pascal Wehrlein ακολούθησε το παράδειγμά του).

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 306

Φέτελ 247

Μπότας 234

Ρικιάρντο 192

Ραϊκόνεν 148

Φερστάπεν 111

Πέρεζ 82

Οκόν 65

Σάινθ 48

Χούλκενμπεργκ 34

Μάσα 34

Στρολ 32

Γκροζάν 28

Μάγκνουσεν 15

Φαντόρν 13

Αλόνσο 10

Πάλμερ 8

Βερλάιν 5

Κβιάτ 4

Έρικσον 0

Τζιοβινάτσι 0

Γκασλί 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 540

Ferrari 395

Red Bull 303

Force India 147

Williams 66

Toro Rosso 52

Haas 43

Renault 42

McLaren 23

Sauber 5

Keywords
Τυχαία Θέματα