Γιάννης Τσιρώνης: Την ευθύνη για την πετρελαιοκηλίδα την έχει μια κοινωνία ολόκληρη


Ο Γιάννης Τσιρώνης, σε μια απίστευτη δήλωση, απέδωσε ευθύνες τόσο στην κοινωνία όσο και στο λόμπι πετρελαίου για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο κ. Τσιρώνης απάντησε στο ερώτημα για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή αναφέροντας τα εξής: «Την ευθύνη την έχει μια κοινωνία ολόκληρη και μια παγκόσμια οικονομία εξαρτημένη από το πετρέλαιο

και ένα σκληρό λόμπι διεθνές που δεν επιτρέπει να έχουμε επενδύσεις τέτοιες που να προστατεύουμε τις ακτές μας», είπε συγκεκριμένα μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Όπως σημείωσε την ευθύνη έχουν τα οικονομικά λόμπι και τόνισε ότι η καταστροφή πάντα επηρεάζει την τσέπη των φορολογούμενων και των εθελοντών, ενώ τα κέρδη πηγαίνουν στις τσέπες των πολυεθνικών.

Αναφερόμενος στις κατηγορίες που εξαπολύθηκαν εναντίον της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου για καθυστερημένη κινητοποίηση, ο κ. Τσιρώνης είπε ότι σε όλο τον κόσμο ιδιωτικές εταιρείες αναλαμβάνουν τις επιχειρήσεις καθαρισμού και ότι αν κάναμε κρατική εταιρεία για αυτές τις δουλειές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό που χρειάζονται θα μας έλεγαν κρατιστές.

Όσον αφορά στις καταγγελίες στις οποίες προχώρησε οι δήμαρχοι των περιοχών που επλήγησαν ο κ. Τσιρώνης σημείωσε ότι και ο ίδιος αν ήταν στην αντιπολίτευση, κάτι θα έβρισκε να πει.

Παρόλα αυτά χαρακτήρισε ανυπολόγιστη την καταστροφή, και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να εκτιμηθούν οι οικονομικές και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα