Γιάννης Στουρνάρας: Δεν υπήρξε διαρροή έκθεσης της ΤτΕ


Έρευνα σε βάρος του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα έχει αρχίσει, σύμφωνα με πληροφορίες των «Financial Times», εισαγγελέας διαφθοράς, σχετικά με καταγγελίες ότι η κεντρική τράπεζα διέρρευσε απόρρητη λογιστική έκθεση που αφορούσε την Τράπεζα Πειραιώς και

ενδεχόμενα παραβίασης των capital controls.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε: "Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητα και την συμπεριφορά του προσωπικού της ΤτΕ. Δεν υπήρξε καμία διαρροή της έκθεσης για την Πειραιώς και ούτε καν η παραμικρή λέξη του κειμένου εμφανίστηκε σε οποιαδήποτε μέσο ενημέρωσης".

Σύμφωνα με τους FT, που επικαλούνται δύο πηγές με γνώση της υπόθεσης, ο κ. Στουρνάρας ερευνάται για παράβαση καθήκοντος σχετικά με τη διαρροή του πορίσματος των ελεγκτών της ΤτΕ για τις πρακτικές της Τράπεζας Πειραιώς.

Η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια και δεν είναι ακόμα σαφές εάν θα απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του κεντρικού τραπεζίτη, σύμφωνα με τις πηγές των FT.

Τον Οκτώβριο 10 στελέχη της Πειραιώς παραιτήθηκαν εν μέσω καταγγελιών ότι εμπλέκονταν στην πώληση δανείων αξίας 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Libra Group, το οποίο εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Ορισμένα δάνεια φέρεται να είχαν μεταφερθεί σε off-shore εταιρείες στην Κύπρο, κατά παράβαση των κεφαλαιακών περιορισμών και εγείροντας υποψίες για πιθανές ατασθαλίες.

Οι παραιτηθέντες αρνούνται ότι διέπραξαν οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα