Γερμανία: Πιέζει για νέες κυρώσεις κατά Ρωσίας λόγω Κριμαίας


Η Γερμανία πιέζει την Ευρωπαϊκή Ένωση να προσθέσει ακόμη τέσσερις Ρώσους υπηκόους και ρωσικές εταιρείες στον κατάλογο με τις οντότητες στις οποίες έχει επιβάλει κυρώσεις, μετά την αποκάλυψη ότι τουρμπίνες της γερμανικής εταιρείας Siemens μεταφέρθηκαν από τη Μόσχα στην Κριμαία.

Η Ε.Ε. έχει απαγορεύσει στις ευρωπαϊκές εταιρείες να δραστηριοποιούνται στην Κριμαία μετά την προσάρτησή της στη Ρωσία το 2014. Η Siemens

ανακοίνωσε ότι διαθέτει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία τέσσερις τουρμπίνες της που είχαν παραδοθεί στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν σε έργο στο νότιο τμήμα της χώρας μεταφέρθηκαν παρανόμως στην Κριμαία.

Ανώτερη διπλωματική πηγή επεσήμανε ότι στον κατάλογο ενδέχεται να προστεθούν αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Ενέργειας και η ρωσική εταιρεία που μετέφερε τις τουρμπίνες.

Έτερη πηγή σημείωσε ότι εκπρόσωποι των 28 χωρών - μελών της Ε.Ε. ίσως συζητήσουν το θέμα στις Βρυξέλλες την Τετάρτη.

Η Ρωσία, από την πλευρά της, πρόκειται να ανακοινώσει τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ενέργειας στην Κριμαία, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας Βιάτσεσλαβ Κραβτσένκο.

Η κατασκευή δύο νέων εργοστασίων παραγωγής ενέργειας έχει ήδη ξεκινήσει στη χερσόνησο, όμως η διαδικασία έχει αποδειχθεί προβληματική, ιδιαίτερα μετά την αποκάλυψη για τις τουρμπίνες της Siemens.

Keywords
Τυχαία Θέματα