Γεωργιάδης: «Δεν ταυτίζω τον Σαββίδη με τον ΠΑΟΚ»


Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε ότι η παράταξή του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ και τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια από τη μεριά τους να διορθώσουν αυτήν την εντύπωση.

Παράλληλα, διαχώρισε τον Ιβάν Σαββίδη από τον ΠΑΟΚ όσον αφορά το πολιτικό σκέλος της υπόθεσης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95.5, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε τα εξής:

Για την αντιπαράθεση της ΝΔ με τον Ιβάν Σαββίδη: «Καλό είναι να αφήνουμε τα αθλητικά έξω από την πολιτική. Είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς πως η ΝΔ έχει κάτι με τον ΠΑΟΚ; Ή, για να το αντιστρέψω, ότι ο Τσίπρας έχει κάτι με τον Ολυμπιακό; Έκανε ένα σχόλιο ο Μητσοτάκης σε μία εκπομπή του Πορτοσάλτε για μια φάση και από τότε έγινε όλος ο χαμός. Είναι δυνατόν θα θεωρούν πως ο Μητσοτάκης είναι αντίπαλος του ΠΑΟΚ; Φυσικά και δεν είναι. Κακώς υπάρχει αυτή η αίσθηση στον κόσμο. Θα κάνουμε προσπάθεια να το διορθώσουμε. Δεν είναι στις προθέσεις της ΝΔ να τα βάλει με τον ΠΑΟΚ. Δεν ταυτίζω τον Σαββίδη με τον ΠΑΟΚ. Δεν σημαίνει ότι επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ έχει μια πολιτική άποψη και λέει ότι θα δώσει τον αγώνα για να μη γίνει ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός ότι αυτό ισχύει για κάθε ΠΑΟΚτσή. Να σας θυμίσω, βεβαίως, πως όλα ξεκίνησαν από τη συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη στο “Πρώτο Θέμα”, που δεν κρύβω ότι τη θεωρώ απαράδεκτη. Ελπίζω να έχει μετανιώσει γι’ αυτήν. Δεν μπλέκω τον ΠΑΟΚ με τις όποιες πολιτικές απόψεις του Σαββίδη. Δικαίωμά του να αισθάνεται κολλητός με όποιον θέλει. Σέβομαι τους αγώνες του για τον ποντιακό ελληνισμό, δεκτό να θέλει να είναι πολιτικός αντίπαλος της ΝΔ, όμως, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ. Δεν σημαίνει ότι επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ αποφάσισε να στηρίξει τον Καμμένο και τον Τσίπρα, ο κάθε ΠΑΟΚτσής θα γίνει υποστηρικτής του Καμμένου και του Τσίπρα».

Για τη δήλωση του Τσίπρα πως το μόνο που μένει είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα: «Φοβάμαι σίγουρα ότι δεν θα το πάρει η ομάδα μου ο Παναθηναϊκός. Από εκεί και πέρα, χωρίς να θέλω να σας στενοχωρήσω, ο Τσίπρας ως τώρα δεν έχει πέσει μέσα σε καμία πρόβλεψη. Ευχή μου είναι να κερδίσει ο καλύτερος και να έχουμε καθαρό πρωτάθλημα».

Για τον ΠΑΟΚτσή πατέρα του: «Ο πατέρας μου είχε καταγωγή από το Αμύνταιο και ήταν ΠΑΟΚτσής. Εγώ από την πλευρά μου γεννήθηκα στην Αθήνα, έγινα Παναθηναϊκός. Είχα κάνει πριν μερικά χρόνια μια δωρεά δέκα εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ στη μνήμη του πατέρα μου».

Για το Μετρό της Θεσσαλονίκης: «Όλα αυτά τα έργα που εγκαινιάζει ο Τσίπρας, του Μετρό συμπεριλαμβανομένου, όχι απλά τα έχει καταψηφίσει, αλλά τα πολεμούσε ως σύμβολα της διαπλοκής και ως άχρηστα μεγάλα έργα. Τώρα το πώς μεταμορφώθηκε ο επικεφαλής του κινήματος “δεν πληρώνω” που θα καταργούσε τους εργολάβους στο να εγκαινιάζει κάθε μέρα διόδια και δρόμους εργολάβων αυτό με ξεπερνά. Επειδή ήμουν από τους ανθρώπους που στήριξα αυτά τα έργα από την αρχή, χαίρομαι με την πρόοδό τους. Βεβαίως, σταμάτησαν την πρώτη περίοδο του Τσίπρα, τώρα μας κοστίζουν περισσότερα χρήματα, αλλά έστω κι έτσι κάλλιο αργά παρά ποτέ».

Για την απειλή της Eldorado να ακυρώσει την επένδυσή της στη Χαλκιδική: «Η εκτίμησή μου είναι πως η κυβέρνηση θα υποχωρήσει και πάλι, όπως υποχώρησε σε όλα. Θα μπορούσε να τα είχε βρει νωρίτερα μαζί της για να γλιτώσει το ρεζίλι και όλα αυτά που έγιναν. Ήδη χθες ο Σταθάκης έβγαλε τις δύο άδειες. Αν τις είχε βγάλει ένα μήνα νωρίτερα δεν θα υπήρχε θέμα. Τα πράγματα είναι απλά σχετικά με την επένδυση αυτή. Ήρθε η εταιρεία και έκανε την πρότασή της για την εξόρυξη χρυσού. Ανησυχούν κάποιοι για το περιβάλλον και είναι σεβαστό. Προσέφυγαν 18 φορές στο ΣτΕ. Και τις 18 φορές το ΣτΕ αφού φώναξε πανεπιστήμια, επιστήμονες, περιβαλλοντολόγους αποφάνθηκε ότι δεν προσβάλλεται το περιβάλλον και ότι τηρείται η περιβαλλοντική νομοθεσία. Τι να κάνουμε τώρα; Να πούμε ότι δεν θέλουμε να βγάλουμε τον χρυσό; Να σταματήσουμε κάθε εξόρυξη στην Ελλάδα; Ή μας ενοχλεί μόνο η συγκεκριμένη εξόρυξη;».

Πηγή: sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα